Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapadna obala:

Izraelska vojska ubila trojicu Palestinaca u dvama odvojenim napadima

izraelska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
14.03.2016.
u 10:33

Novi val nasilja izbio je jer su Palestinci ogorčeni prekidom mirovnih pregovora 2014., širenjem židovskih nasilja na okupiranoj zemlji koju Palestinci smatraju dijelom svoje buduće države, projektom koji je prekinut zajedno s mirovnim pregovorima.

Trojica Palestinaca ubijena su danas u napadu vatrenim oružjem i u namjernom naletu automobilom na okupiranoj Zapadnoj obali, priopćila je izraelska vojska. "Dvojica napadača su zapucala na pješake na autobusnom stajalištu na ulazu u (židovsko naselje) Kiryat Arbu, nakon čega su ih ustrijelile redarstvene snage", piše u vojnom priopćenju.

Nekoliko minuta poslije, treći Palestinac je ubijen kada se autom zaletio u izraelsko vojno vozilo.

Od listopada palestinski napadači ubili su 28 Izraelaca i dva državljana Sjedinjenih Država. Izraelske snage ubile su najmanje 184 Palestinaca, od kojih su 124 bili napadači. Većina drugih ubijena je tijekom silovitih prosvjeda. 

Novi val nasilja izbio je jer su Palestinci ogorčeni prekidom mirovnih pregovora 2014., širenjem židovskih nasilja na okupiranoj zemlji koju Palestinci smatraju dijelom svoje buduće države, projektom koji je prekinut zajedno s mirovnim pregovorima. 

>> Izrael bombardirao libanonski grad blizu granice

Komentara 6

Avatar superhik74
superhik74
14:06 14.03.2016.

Okupatorske trupe drze zapadnu obalu Palestine i istocni Jeruzalem okupiranu punih 49 godina i svakodnevno ubijaju nenaoruzane Palestince, istovremeno jednaki broj godina drze okupiranu Sirijsku Golansku visoravan koju su cak anektirali 1981 godine, medjutim njima taj tzv. "demokratski zapad" ne samo da nije uveo sankcije nego ih cak naoruzava I financijski pomaze u zlocinima I krsenju medjunarodnog prava. O ilegalnom nuklearnom program ne treba uopce trositi rjeci. Dvolicnost i licemjerje tzv. "zapada" nema granica.

ZI
zimerman
18:00 14.03.2016.

Kad muslimani Imaju svojih 50 drzava , valjda I izabranI narod Ima pravo na jednu I jedinu malu zidovsku drzavu u kojoj zivili 20% muslimana .Sa druge strane nebi bilo lose napomenuti da ne postoje zidovi u muslimanskim drzavama svivi su pobijeni ili protijerani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije