Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žena na čelu države

Argentinci reizabrali Fernandez de Kirchner na mjesto predsjednice

cristina fernandez
Reuters/PIXSELL
24.10.2011.
u 13:09

Osvojivši ukupno 57 posto glasova, pobijedila je socijalista Hermesa Binnera.

Christina Fernandez de Kirchner (58) reizabrana je na dužnost argentinske predsjednice s ukupno 57 posto osvojenih glasova birača, javlja BBC.

Fernandez de Kirchner, koja je potporu i simpatije birača pridobila dijelom zahvaljujući popularnosti koju je u javnosti imao njezin pokojni suprug i bivši predsjednik Nestor Kirchner, očekivano je odnijela pobjedu ispred drugoplasiranog socijalista Hermesa Binnera, čiji je program uspio pridobiti ''samo'' 17 posto birača.

Zahvaljujući izbornom programu u kojem su kao ključne točke istaknuti gospodarski rast te jačanje socijalne politike, nova predsjednica mogla bi vratiti kontrolu nad Kongresom bez koje je ostala nakon lošeg izbornog rezultata 2009. godine.

Kritičari oštro napadaju njezine planove, kao i mjere pomoću kojih bi se trebala zbrinuti tri milijuna najsiromašnije djece, a njezinu pobjedu pripisuju slaboj i suviše fragmentiranoj opoziciji.

To ne čudi s obzirom na to da je Argentina trenutačno druga zemlja s najvećom inflacijom u Južnoj Americi.

Komentara 1

OB
-obrisani-
05:57 25.10.2011.

Moj najdrazi Argentinac ,Adrian Salbuchi google-Salbuchi - The Murder Of Muammar Gaddafi - Vid

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije