Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno u prvoj pomoći

Provjerili zdravlja građana, izvedena i pokazna vježba Crvenog križa i vatrogasaca

Crveni križ Petrinja
Foto: Antun Petračić
1/4
08.05.2014.
u 15:20

Na glavnom trgu u Petrinji akcija uz Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca - uz mjerenje krvi, tlaka i šećera u krvi, prvi put mjeren i kolesterol i spirometrija, a vatrogasna vježba, s rezanjem automobila, spuštanjem s užeta i dubokom pjenom, obradovala je vrtićance

Pod nazivom "Zajedno u prvoj pomoći“ današnji Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, povezano uz blagdan zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana, u Mjesecu zaštite od požara, na središnjem Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji obilježen je masovnom provjerom zdravlja i velikom pokaznom vježbom mladeži Srednje škole, profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca.

Brojni tim Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Barbot“ iz Popovače uobičajeno provjeravanje tlaka i šećera u krvi prvi puta proširio je mjerenjem kolesterola i spirometrijom, a Udruga za razvoj lokalne zajednice "Naš život" obavljala je gustoću koštane mase.

Foto: Antun Petračić

Vatrogasci su pokazali spuštanje užetom s visine i demonstrirali rezanje osobnog automobila i spašavanje ozlijeđenih putnika, uz gašenje s pjenom. Igra u dubokoj pjeni, slična sniježnom ugođaju, ali usred toplog podneva, posebno je oduševila najmlađe gledatelje iz Dječjeg vrtića Petrinjčica.

Foto: Antun Petračić

Pokaznu vježbu i ostali zdravstveno-edukativni program dobrim i korisnim ocijenili su organizatori, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ana Malović, ravnatelj Javne vatrogasne postrojbe Petrinja Zvonimir Ljubičić i ravnateljica bolnice u Popovači, dr. med. Marina Kovač.

>>Proslava Svjetskog dana Crvenog križa na Zrinjevcu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije