Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladi u pokretu

Proslava Svjetskog dana Crvenog križa na Zrinjevcu

crveni križ,zrinjevac (1)
Foto: Anton Ficko / VLM
1/6
07.05.2012.
u 13:42

Nakon središnje proslave na Zrinjevcu u gradskim i općinskim društvima diljem Hrvatske Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježit će se 8. svibnja, a Tjedan Hrvatskog Crvenog križa od 8. do 15 svibnja.

Pod sloganom Mladi u pokretu na zagrebačkom je Zrinjevcu Hrvatski Crveni križ organizirao središnju proslavu Svjetskog dana Crvenog križa na kojoj je u subotu sudjelovalo gotovo 200 predstavnika, aktivista i volontera gradskih i općinskih društava Crvenog križa iz sedam županija. U društvu izvršnog predsjednika HCK Nenada Javornika posjetio ih je i resorni ministar zdravlja Rajko Ostojić, a okupljenim je Zagrepčanima i Zagrepčankama, osobito onim vremešnijim, ipak više od ministra zdravlja bila važnija briga za vlastito zdravlje pa su pohrlili iskoristiti priliku za besplatno mjerenje kapaciteta pluća (spirometrija), tlaka i razine šećera u krvi.

Svaka županije predstavljala je po jedno načelo pokreta Crvenog križa: humanost Istarska, neutralnost Osječko-baranjska, neovisnost Primorsko-goranska, neutralnost Zagrebačka, univerzalnost Krapinsko-zagorska, jedinstvo Splitsko-dalmatinska i dragovoljnost Vukovarsko-srijemska županija. Predstavnici, aktivisti i volonteri gradskih i općinskih društava predstavili su različite programe: Pula pružanje prve pomoći, Osijek, Darda i Đakovo rad s mladima i prema mladima, Novi Vinodolski, Krk, Opatija i Rijeka program likovne radionice Kulturom protiv droge, program za treću životnu dob 60+ i rad terenske jedinice, Zaprešić, Ivanić Grad i Velika Gorica program zaštite zdravlja građana, Krapina i Donja Stubica dobrovoljno davanje krvi i zaštita i spašavanje, Split spašavanje života na vodi te Vinkovci i Ilok program ranog otkrivanja karcinoma dojke, djelovanje u katastrofama i igrališta za djecu na minama okruženim mjestima. Svi ti programi te ostali od ukupno ih 42, istaknuto je na proslavi, provode se u cilju podizanja zdravstvene i ekološke kulture, unapređenja solidarnosti i međusobnog pomaganja.

Nakon središnje proslave na Zrinjevcu, u gradskim i općinskim društvima diljem Hrvatske Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježit će se 8. svibnja, a Tjedan Hrvatskog Crvenog križa od 8. do 15 svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije