Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborni skup

HDZ-ov kandidat Žinić: Ukinut ću 14 savjetnika župana

Ivo Žinić
Nikola Čutuk/pixsell
09.10.2014.
u 22:00

- Nudimo idejni sustav obrane od poplava, zauzet ćemo se za opstanak Rafinerije Sisak i kutinske Petrokemije, te završetak autoceste do Siska - kazao je Žinić.

Koalicija HDZ - HSS - BUZ, u Sisku je održala završni predizborni skup uoči nedjeljnih prijevremenih izbora za župana i njegova dva zamjenika.

Tom su prigodom još jednom predstavljeni kandidat za župana Ivo Žinić (HDZ), te njegovi zamjenici Anita Sinjeri Ibrišević (HSS) i Marin Piletić (HDZ). Potporu kandidatima na skupu su dali i zastupnici u Europskom parlamentu Andrej Plenković i Marijana Petir.

Odluka o županu u drugom krugu

- Na našem gospodarskom i socijalnom razvojnom programu radilo je oko 200 stručnjaka. Njegove glavne smjernice su razvoj poljoprivrede, turizma, te malog i srednjeg poduzetništva i obrta. Usto, nudimo idejni sustav obrane od poplava, omogućit ćemo mladima da ovdje nađu radna mjesta i ostanu u županiji, zauzet ćemo se za opstanak Rafinerije Sisak i kutinske Petrokemije, te završetak autoceste do Siska. Ukinut ću 14 savjetnika, koju županiju stoje 1,6 milijuna kuna na godinu i taj ću novac usmjeriti u zapošljavanje mladih stručnjaka - rekao je Ivo Žinić.

Na kraju je spomenuo kako je izgledno da će odluka o županu pasti u drugom krugu, ali da će njegov glavni protukandidat Davorko Vidović iz SDP-a, zbog toga biti žrtvovan od svoje stranke. Kako je rekao, to je zaključio nakon sučeljavanja na radiju, gdje je Vidović rekao kako nije želio prihvatiti kandidaturu, jer je deset godina bio izvan politike.

>>Kandidat HDZ-a za sisačko-moslavačkog župana Ivo Žinić

>>Vidović od Žinića prema prvoj anketi jači u oba izborna kruga

Komentara 8

Avatar specz1
specz1
22:20 09.10.2014.

napokon netko pametan i normalan

TT
tomoice_tomice
08:05 10.10.2014.

to se zove upornost. Ne proći na 5 izbora, i dalje glavinjati. Ivi bi bilo bolje da ukine sam sebe...

19
1995josip
13:28 10.10.2014.

Ivo Žinić jedini od šest kandidata za župana koji nije primao naknade od bivše SDP županice , naknade od 5000 do 20 000 kuna . Ivo ti si jedini upozoravao na kriminalne radnje bivše županice , dok su kukuriku ministriu ministri , kumovi ministri i obadva lijeva predsjednika bliska SDP-u pratili bivšu SDP županicu po dernecima , balovima , šumama i vikendicama oko Siska kada se kokošarilo imovinom građana Siska i SM županije ! Sada USKOK I DORH imaju pune ruke posla sa kumovima i kumama u SDP kokošinjcu , zato je Ivo Žinić veliki favorit da postane SM župan. Svi su podržavali bivšu županicu , svi osim Žinića .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije