Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAWID KUBACKI

Zvijezda skijaških skokova odustala od borbe za naslov: 'Stalno plačem. Supruga je jedva preživjela'

FIS Nordic World Ski Championships
BORUT ZIVULOVIC/REUTERS
26.05.2023.
u 08:44

Život obitelji Kubacki uzdrman je 19. svibnja kada je poljski skakač dobio poziv iz bolnice u kojoj je hospitalizirana njegova supruga Marta zbog zdravstvenih problema, ali nije odmah znao koliko je situacija ozbiljna

Poznati poljski skijaški skakač Dawid Kubacki prije dva mjeseca proživljavao je pravu obiteljsku dramu zbog svoje supruge koja je završila u bolnici, a on je morao završiti tekuću sezonu kako bi bio uz nju. Iako je ona uspjela preživjeti jasno je da im se život iz temelja promijenio, a Kubacki s time teško može pomiriti. 

Život obitelji Kubacki uzdrman je 19. svibnja kada je poljski skakač dobio poziv iz bolnice u kojoj je hospitalizirana njegova supruga Marta zbog zdravstvenih problema, ali nije odmah znao koliko je situacija ozbiljna. Kubacki je napustio natjecanje kako bi bio uz svoju suprugu vjerujući da će propustiti možda jedan nastup, no kada je stigao u bolnicu postalo mu je jasno koliko je situacija kritična.

Odmah je kontaktirao svoju momčad i rekao da mora prekinuti natjecateljsku sezonu iako je u ukupnom poretku Svjetskog kupa bio u tom trenutku drugoplasirani. Morao je odustati od borbe za titulu jer mu je obitelj na prvom mjestu i znao je da mora biti uz svoju suprugu. Marta je imala srčanih problema koji su bili itekako ozbiljni i bilo je upitno da li će preživjeti. Njoj su doktori ugradili pacemaker koji joj pomaže pri radu srca, a operacija je trajala satima.

GALERIJA Niko Kranjčar: Dinamo je Cici bio sve, ne postoji druga riječ

FIS Nordic World Ski Championships
1/10

No, na svu sreću ona je preživjela, ali skijaški skakač je dobio jasno objašnjenje od doktora kako život njegove supruge i njihove obitelji više neće biti isti. 

- Doktori su napravili odličan posao. Uspjeli smo napustitii bolnicu za manje od mjesec dana. Bilo je jako, jako loše, ali njeno srce se nije predalo. Ovo je čudo. Ima sada pacemaker koji joj pomaže pri radu srca, ali znamo da nam život više neće biti isti - rekao je Kubacki u razgovoru s poljskim medijima te nastavio...

VEZANI ČLANCI:

- Znaš da u bolnici ne možeš ništa napraviti kako bi joj pomogao, ali se trudiš da budeš uz svoje voljene i čuvaš svoju djecu. Sada moram više vremena čuvati djecu i vodim brigu o njihovim obavezama, pogotovo u ranoj fazi njezinog oporavka. Uh, plakao sam jako puno, ne mogu nikako prestati da plačem. Nije bilo lako sve to izdržati kada ne znaš da li će ti supruga preživjeti ili ne. Hvala Bogu na čudu koje nam je dao - zaključio je Poljak koji je rekao kako ima motivacije vratiti se iduće sezone, ali obitelj mu je trenutni prioritet. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije