Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grappling

Želite li ispravno izvesti tehniku: Ovako to ja radim sa svojom djevojkom

Grappling
Foto: Screenshot/Instagram Gordon Ryan
15.12.2018.
u 15:30

Ključ svega nalazi se u pritisku na Ahilovu tetivu i tu je izuzetno detaljno pokazao što je legalno, a što ne, prema pravilima BJJ saveza

'Ashi garami' jedna je od 29 osnovnih judo tehnika te je jedna od najkorištenijih tehnika u grapplingu. No, prema pravilima internacionalne federacije brazilske jiu-jitse, postoji legalan i ilegalan način kako se ista izvodi. Razliku između njih objasnio je najbolji profesionalni grappler svijeta, Gordon Ryan, piše Fightsite.

On je odlučio snimiti Instagram video povodom nadolazećeg IBJJF eventa, na kojem planira nastupiti. Jedna od tehnika koja će se tamo sigurno koristiti je poluga na nozi, a ona se često izvodi upravo putem spomenutog 'ashi garamija'.

Grappling
1/10

Ryan je u opisu spomenuo kako je četiri sata proveo na prezentaciji pravila te kako je ovo detalj koji svakome može pomoći.

Ryan je ovo prezentirao uz pomoć svoje djevojke, koja je također aktivna grapplerica. Ključ svega nalazi se u pritisku na Ahilovu tetivu i tu je izuzetno detaljno pokazao što je legalno, a što ne, prema pravilima BJJ saveza. Ukratko, Ahilovu tetivu ne smije se uhvatiti u “križni” zahvat i to bi trebalo biti ono glavno na što treba paziti.

Nastave li Gordon i oku ugodna Sonny ovakvim prezentacijama, one bi mogle postati pravi hit, a kada pogledate ovu shvatit ćete zašto. Osim toga, izuzetno su edukativni, posebno ako se bavite grapplingom ili želite detaljnije upoznati pravila prilikom praćenja istog. Kako god bilo, Gordon Ryan zna što radi.

Ključne riječi

Komentara 1

80
8.000 eura, 8.000 eura!
16:33 15.12.2018.

Pa šta je vama Večerni? Tko to stavlja te glupe seksualne savjete na naslovnicu nekada uvaženog časopisa? Ako na takav način želite privući čitatelje to je stvarno žalosno, jako žalosno. Bože oslobodi me takvih gluposti u Večernjem🙏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije