Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOLNI TENIS

Zagrepčanke na kineski pogon u polufinalu Lige prvakinja

11.02.2018.
u 23:01

- Volim gledati stolni tenis. Stanujem nekoliko sela dalje pa sam na utakmicu došao vlakom. Nazad ću morati pješke jer vlakovi poslije 20 sati ne voze - požalio se Dragec koji je uživao u vrhunskom ženskom stolnom tenisu.

Stolnotenisačice Dr. Časla plasirale su se u polufinale Lige prvakinja. To i nije nekakvo veliko iznenađenje jer su uoči uzvrata u Donjem Kraljevcu imale prednost od 3:0 iz prve utakmice kada su kao gošće pobijedile francuski Lille.

U uzvratu su ipak izgubile jedna bod i pobijedile sa 3:1. A bod je izgubila Li Jie, trenutno prva europska igračica. Kineskinja pa najbolja europska igračica? Nije čudno jer ima nizozemsko državljanstvo.

Vlakom na utakmicu

- Izgubila je od Rumunjke Szocz od koje je izgubila i prije tjedna dana u finalu TOP 16 najboljih Europljanki. Očigledno ju je taj poraz do prije tjedna dana dobro uzdrmao, izgubila je samopouzdanje. Opet, svaki set izgubila je s malom razlikom - rekla je Tian Yuan, trenerica sastava Dr. Časl.

Igranje domaće utakmice u sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu bio je pun pogodaka. Tribine su bile dobro ispunjenje, došlo je 500 gledatelja. Stolni tenis je u ovom kraju izuzetno popularan i to zahvaljujući ponajviše ženkom sastavu Hodošan koji igra u hrvatskoj Superligi.

- Volim gledati stolni tenis. Stanujem nekoliko sela dalje pa sam na utakmicu došao vlakom. Nazad ću morati pješke jer vlakovi poslije 20 sati ne voze - požalio se Dragec koji je uživao u vrhunskom ženskom stolnom tenisu.

Jer, od šest igračica tri su bile Kineskinje, bila je jedna Rumunjka, jedna Tajlanđanka i jedna Francuskinja. Sve tri Kineskinje igraju naravno za Dr. Časl.

- Već dans imamo novu utakmicu. Igramo domaću ligu protiv zagrebačke Mladosti. Ne, Kineskinje neće igrati pa će u vatru druga naša postava - Slovenka Manca Fajmunt, Mirela Đurka i nova hrvatska reprezentativka Sun. Očekujem 73. pobjedu za redom u svim natjecanjima kojima trenutno igramo - rekao je dr. Martin Tino Časl, predsjednik kluba.

Polufinale ipak u Zagrebu

U polufinalu će zagrebački sastav igrati protiv poljskog Tarnobrzega.

- To je finale prije finala. Za Poljakinje igraju Kineskinje s njemačkom i poljskom putovnicom, Han i Li. Riječ je o dvije igračice koje su trenutno broj jedan i tri u konkurenciji “lovaca”. Tu je još i bivša europska prvakinja, Rumunjka Elizabeta Samara. Po meni su šanse 50:50 za prolaz u finale - istaknula je Tian.

Ti susreti igrat će se sredinom ožujka, a u prvoj utakmici domaćin će biti Dr. Časl.

- Vjerojatno ćemo igrati u istom sastavu, bez Doo koje nije bilo ni sinoć pa je umjesto nje igrala Zhou - zaključila je Tian Yuan. 

Komentara 1

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
23:32 11.02.2018.

Bravo curke !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije