Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majstorica

Za Cedevitu u Višnjiku biti ili ne biti, pritisak je golem

Cedevita Zadar
Marko Prpic/PIXSELL
25.05.2013.
u 19:57

– Moramo zadržati prisebnost svih 40 minuta jer pritisak će biti veliki na sve sudionike, uključujući i suce

Pred košarkašima Cedevite još je jedna utakmica koja će kazati koliko su ozbiljni profesionalci. To je za njih "biti ili ne biti", veliki ispit karaktera. Sutra u 20.30 u vrućem zadarskom Višnjiku igraju majstoricu, treću utakmicu polufinala doigravanja, protiv suparnika koji nije njihov kvalitativni razred. No, igraju i protiv momčadi velikog srca pogonjene ambicijom ponajboljeg domaćeg mladog trenera Ante Nazora (34) koji kaže:

- To nije za nas utakmica na život i smrt jer mi smo jednu takvu imali protiv Splita za ostanak u ABA ligi. Mi smo svoje ovosezonske ciljeve ostvarili no želimo i u finale prvenstva Hrvatske. Uložena sredstva u ova dva kluba ne mogu se usporediti, no mi igramo na entuzijazam.

Svjestan opterećujućeg psihološkog polazišta za njegovu momčad, Cedevitin trener Jakša Vulić kaže:

- Moramo zadržati prisebnost svih 40 minuta jer pritisak će biti veliki na sve sudionike utakmice, uključujući i suce. Domaćinu ne smijemo dozvoliti serije uz koje na krilima publike mogu ući u euforiju i prelomiti utakmicu.

Osjeća li pak Jakša osobno pritisak s obzirom da se već kalkulira s imenima njegovih nasljednika?

- Sve te kalkulacije oko Repeše, Spahije, Pavićevića, Džikića mene ne tangiraju. Kada je odlazio moj prethodnik Petrović dogovorili smo se da će, bez obzira kakav ishod bio, klub biti taj koji će donositi odluku. Ako ne osvojimo naslov bit ću razočaran, a ako ispadnemo od Zadra bit ću još više razočaran. Ne zavaravam se drugom utakmicom jer imali smo mi i prije partija na visokoj razini pa bismo u sljedećoj utakmici odigrali loše.

Zadrani se nadaju da će se upravo to dogoditi i ovom prilikom i da će eliminirati Cedevitu što bi, po Bariši Krasiću, ipak bilo iznenađenje:

- Oni su po imenima uvjerljivo najbolji sastav ne samo u Hrvatskoj nego i u ABA ligi i imaju do pet-šest puta veći proračun od nas. No, mi se nadamo punoj dvorani i jakom vjetru u leđa. Mi smo momčad koja se dosta oslanja na energiju naše publike. Cedevita nas je u Zagrebu istjerala na 10 metara od koša, "istukli" su nas, i to ovdje ne smijemo dopustiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije