Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska

Xavi: Trofej je za navijače, slavit ćemo ga na ulicama!

'Barcelona\'s players celebrate after winning the Spanish first division soccer league at Ciutat de Valencia stadium in Valencia May 11, 2011. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)'
Foto: 'ALBERT GEA'
1/14
12.05.2011.
u 20:03

Najgori trenutak bio je kad je Abidalu otkriven tumor, a najsretniji smo bili kad se vratio, kaže Josep Guardiola

Dva kola prije kraja prvenstva, remijem u Valenciji s Levanteom (1:1), nogometaši Barcelone osvojili su naslov španjolskog prvaka. Točnije, obranili su ga, ovo im je ukupno 11, a treći uzastopni naslov najboljeg u zemlji.

– Strahovito je teško osvojiti španjolski naslov, morate devet mjeseci biti u vrhunskoj formi. Svi su tomu pridonijeli i sada ćemo uživati u trenutku. Za taj uspjeh najzaslužniji su igrači, baš su svi pridonijeli uspjehu. Nije lako pobjeđivati i logično je da smo sretni – govorio je trener Barcelone Josep Guardiola i ponudio dio sezonske analize:

– U velikom smo stilu igrali tri četvrtine sezone, a u posljednjoj smo se četvrtini malo mučili s postizanjem golova. Za taj pad forme kriv je i nehumani raspored u zadnje dvije sezone, praktički nismo stali i odmorili se kako treba.

Potom je Guardiola posebno izdvojio:

– Najgore što nam se dogodilo, bilo je dijagnosticiranje tumora jetara Abidalu. A najbolji je dio sezone bio - Abidalov oporavak!

Barcelonin ključni igrač, Xavi, naslov je poklonio navijačima.

– Trofej je za naše navijače i znat ćemo ga zajedno s njima proslaviti na ulicama našega grada. Čestitam cijeloj Barceloni, svakom našem navijaču, jer samo kad smo svi zajedno, veliki smo klub! Navijači zaslužuju našu ljubav, jer smo i mi svaki dan osjećali da oni stoje uz nas i ta nam je potpora bila jako važna – napomenuo je Xavi.

No, s ludim će se slavljem na ulicama prekrasne Barcelone malo pričekati, jer Barcu 28. svibnja na Wembleyu čeka finale Lige prvaka s Manchester Unitedom.

Nakon utakmice u Valenciji, nogometaši i vodstvo Barcelone zrakoplovom su se vratili u svoj grad. Pred stadionom Nou Camp dočekali su ih najvatreniji navijači, no nije bilo zajedničkog slavlja na gradskim ulicama. Igrači su potom otišli u jedan noćni klub na opuštanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije