Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUJE ĆALETA-CAR

Veliki pad Hrvata i svjetskog doprvaka. Cijena mu se prepolovila, potpisuje za bivšeg drugoligaša

Igraju se produžeci u Kopenhagenu, Španjolska vodi 5-3
Goran Stanzl/PIXSELL
07.07.2023.
u 08:25

26-godišnji Šibenčanin imao je obećavajuću karijeru nakon sjajnog početka u Salzburgu i Marseilleu

Povremeni hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car nije se proslavio odlaskom na Otok i potpisom za Souhampton koji je prošle sezone ispao iz elitnog razreda engleskog nogometa. Naime, pomalo zaboravljeni vatreni napustio je francuski Marseille i onda zajedno s Mislavom Oršićem zauzeo zadnje mjesto u Premierligi. 

Talijanski mediji javljaju kako je blizu potpisa za Genou, dojučerašnjem drugoligaša koji se ekspresno vratio u Serie A i traži pojačanja koja će mu garantirati ostanak u ligi. Inače, Ćaleta-Car ima ugovor sa  Southamptonom ima do ljeta 2026. godine, prošle je sezone odigrao 13 utakmica u ligi i zabio jedan pogodak. Povodom toga njegova vrijednost na tržištu nogometaša je drastično pala i prepolovila se.

Ispao je iz planova Zlatka Dalića, koji ga nije zvao na svjetsko prvenstvo u Kataru niti na Ligu nacija. Prema procjeni Transfermarkta, vrijednost mu je u dvije godine pala za više od 50 posto pa je tako u travnju 2021. godine vrijedio je 25 milijuna eura, a danas vrijedi 11 milijuna eura. 

VEZANI ČLANCI:

Bio je član ekspedicije koja je 2018. godine u Rusiji uzela svjetsko srebro, a nakon toga je iz Salzburga ostvario transfer u Marseille za oko 20 milijuna eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije