Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGULJ BIJELIH

Gdje je nestao igrač koji je bio otkriće? Prodaja Vuškovića nužna je za Hajduk, a nervoza sve veća

storyeditor/2023-06-06/PXL_280523_100332322.jpg
Foto: PIXSELL
1/4
07.07.2023.
u 07:00

Luka Vušković u godinu je dana prošao put od 'najmlađeg i najtalentiranijeg člana nogometne dinastije', koji će postati najskuplji igrač u Hajdukovoj povijesti, do trenutka kada se takav transfer od njega uistinu očekuje i na njemu grade okolnosti koje bi trebale rezultirati uspjehom Lukše Jakobušića u zadnjoj ugovorenoj godini njegova mandata na Poljudu.

Sve je bilo dobro do Ženeve. Jedno zaista glupo uklizavanje, jedanaesterac i crveni karton usmjerili su utakmicu finala Lige prvaka koja je završila debaklom Hajdukovih juniora i teškim 0:5 porazom od AZ Alkmaara, ali to je itekako utjecalo i na razvoj događaja u karijeri mlade stoperske zvijezde.

Lukino nepotrebno pjevanje

Luka Vušković u godinu je dana prošao put od 'najmlađeg i najtalentiranijeg člana nogometne dinastije', koji će postati najskuplji igrač u Hajdukovoj povijesti, do trenutka kada se takav transfer od njega uistinu očekuje i na njemu grade okolnosti koje bi trebale rezultirati uspjehom Lukše Jakobušića u zadnjoj ugovorenoj godini njegova mandata na Poljudu.

Financijska injekcija od 10 plus milijuna eura, čemu se teži, kapitalni je posao i ovog prijelaznog roka, jer taj izlazni transfer spominje se kao odgovor na jedno od ključnih pitanja – gdje su kapitalna pojačanja na popisu ulaznih transfera koja su najavljena te ih Ivan Leko očekuje. No o njima se sad govori puno tiše, narativ oko kluba je drukčiji i dominiraju već poznate teme, poput one da se spušta rampa za prodaju Sahitija i Mlakara dok traje borba za skupinu Konferencije lige, što je i očekivano i logično, dok je nelogično primjerice da se Hajduk doveo u situaciju da s dvojicom nezamjenjivih igrača, Filipom Krovinovićem i Darijom Melnjakom, uđe u posljednju godinu ugovora, sruši im cijenu i širom otvori vrata za odlazak.

A Vuškovićev povijesni megatransfer opasno se narušio u Ženevi. Tada je, kako smo doznali, Hajduk imao dvije sigurne ponude za igrača, od toga jednu iz Premier lige, ali do danas ništa nije realizirano.

I nervoza je sve veća – Danijel Vušković, otac mlade zvijezde, nedavno je prekinuo suradnju u omladinskom pogonu Hajduka gdje je radio kao trener. Sve je više raznih priča, glasina, ponuda i šumova oko igrača koji je na proljeće tek debitirao u prvoj ligi kao najmlađi hajdukovac ikad. Pritisak i forsiranje minutaže na njega su itekako utjecali, pa iako inače nije sklon ozljedama, zaredalo se i to, kako u klubu tako i na poziv reprezentaciji. Bio je na hlađenju do finala Kupa, a tamo se najviše istaknuo na dočeku nakon utakmice pjevanjem navijačkih pjesmuljaka zbog kojih ga je kaznio HNS. Već je propustio i treću pripremnu utakmicu Hajduka u nizu. Prije utakmice trenirao je s fizioterapeutom, a u klubu kažu da takve individualne treninge provode sa svim igračima. Ali točno je da se Vuškovića štiti i čuva od nepredviđenih situacija.

GALERIJA Gianluca di Marzio lansirao senzaciju: Perišić je na pragu povratka u Hajduk

storyeditor/2023-06-06/PXL_280523_100332322.jpg
1/6

– On je kao dijete bio ispred svoje generacije, vidjelo se uvijek da dolazi iz nogometne obitelji i razumije nogomet do srži. Sigurno ga ima tko savjetovati, u Hajduku smo o tome puno razgovarali, postoje i sportski psiholozi koji rade na tome s mladim igračima jer edukacija je važna, nema smisla baviti se stvarima na koje ne možeš utjecati, za Večernji list govorio je Andro Fistonić, koji je s Vuškovićem radio u Hajduku od 13. do 15. godine, a danas je direktor u Istri.

Fistonić je upozorio na anomalije oko mladih igrača i ulogu kluba da ih od njih zaštiti.

– Iako ima fizičke predispozicije prema kojima je ispred svoje generacije, Luka je još praktički dijete koje prolazi pubertet. Važno je maknuti fokus sa svih popratnih stvari, poput društvenih mreža i svega ostalog što bi mu moglo remetiti fokus na nogomet. Luka je zapravo takav uvijek i bio. Njegov je forte i to što se uvijek igrao nogometa i uživao u njemu. Opušten je i voli igru, nedavno je zabio pogodak s centra, no to je već radio u mlađim kategorijama. Nema strah od pokušaja...

VEZANI ČLANCI:

Problemi zbog Brexita

I prije debija u HNL-u, gdje je zahvaljujući 'bolnici' u Lekinim redovima skupio do kraja sezone osam nastupa, za Vuškovića su se raspitivala velika imena. Tomislav Erceg, obiteljski prijatelj koji skrbi o braći Vušković, prvi je donio konkretnu ponudu na Poljud. Milan je davao sedam milijuna eura, a poslije se pojavio Manchester City ponudivši mu, kako je ekskluzivno pisao Večernji list, 12 milijuna eura. Chelsea je nakon Ženeve očito potegnuo ručnu, o PSG-u se više ne govori, ali Engleska je i dalje otvorena opcija, unatoč problemima koje donose birokracija i pravila Brexita, pa se za igrače koji nisu punoljetni i nemaju pravo potpisa traže satelitski klubovi u drugim zemljama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije