Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETA ZAVRŠNICA

VIDEO Varaždin i Osijek remizirali u pravoj drami (2:2) i nastavili nizove bez ligaške pobjede

Varaždin i Osijek sastali se 18. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.12.2023.
u 17:13

Ovim rezultatom Varaždin je povećao svoj niz utakmica bez pobjede u HNL-u na sedam (četiri remija i tri poraza), dok je Osijek također u nizu utakmica bez punog plijena. Igrači Zorana Zekića sad nisu slavili u posljednjih šest utakmica (tri remija i tri poraza)

U najzanimljivijoj i najdramatičnijoj utakmici ovog vikenda u prvom razredu domaće lige nogometaši Varaždina i Osijeka su u susretu su 18. kola HNL-a igrali 2-2 (1-1).

Goste je u prednost doveo Ramon Mierez (6), Igor Postonjski (38-11m) i Marin Pilj (69) su pogađali za preokret da bi Slavko Bralić (90+2) u sudačkoj nadoknadi postavio konačni rezultat.

Osijek je poveo u samom otvaranju utakmice kada je Lovrić dugom loptom proigrao Miereza koji se sjurio u kazneni prostor, potom se lijepim driblingom oslobodio dvojice čuvara i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio gornji lijevi kut Zelenike. Čak četiri minute trajala je provjera Mierezove pozcije putem VAR-a prije no što je ustanovljeno kako je loše postavljeni Bručić ostavio Argentinca u dobroj poziciji.

Do poravnanja su domaći stigli nakon što je lopta koju je iz slobodnog udarca sa 17 metara uputio Mitrovski pogodila Lovrića u dlan desne ruke, a sudac Jović je na intervenciju VAR-a pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je kapetan Postonjski.

10.12.2023., stadion Varteks, Varazdin - SuperSport HNL, 18. kolo, NK Varazdin - NK Osijek. Marin Prekodravac, Igor Postonjski Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Varaždin je do vodstva stigao sredinom nastavka, minutu nakon što je Malenica odličnom intervencijom zaustavio Brodića. No, to nije bilo dovoljno upozrenje gostujućoj obrani jer je Šego odličnom loptom pokušao opet uposliti Brodića koji je pokušao iznuditi slobodni udarac, ali Jović je ostao nijem. No, akciju je pratio Pilj koji je utrčao iz drugog plana, obišao Malenicu i doveo svoju momčad u prednost.

Činilo se kako će to biti i konačni rezultat, ali u drugoj minuti nadoknade Lovrić je poslao upotrebljivu loptu na prvu vratnicu gdje je utrčao stoper Bralić i udarcem nogom svladao Zeleniku za 2-2. Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

Ovim rezultatom Varaždin je povećao svoj niz utakmica bez pobjede u HNL-u na sedam (četiri remija i tri poraza), dok je Osijek također u nizu utakmica bez punog plijena. Igrači Zorana Zekića sad nisu slavili u posljednjih šest utakmica (tri remija i tri poraza)

Peti Osijek sada ima 24 boda, tri manje uz utakmicu više od četvrte Gorice, dok je Varaždin stigao na sedmo mjesto sa 18 bodova, koliko imaju i šesta Lokomotiva te osma Istra 1961. Na vrhu je Hajduk sa 40 bodova, sedam manje uz dvije utakmice manje ima drugi Dinamo.


 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije