Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA DERBI

Trener Hajduka bez riječi o Biuku. Prije Dinama otkrio važnu vijest i poručio: Ne idemo se slikati za Instagram!

12.08.2022.
u 12:45

Uoči utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, u kojem Hajduk u subotu s početkom u 21:05 sati igra protiv Dinama na Maksimiru, na novinarska pitanja na Poljudu odgovarao je trener Valdas Dambrauskas. Otkrio je da se u momčad za derbi vraća Nikola Kalinić, ali nije htio ni riječju komentirati transfer Stipe Biuka koji je sve izgledniji nakon što mladi veznjak Hajduka nije nastupio u uzvratu 3. pretkola Konferencijske lige protiv Vitorije u Portugalu.

Uoči utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, u kojem Hajduk u subotu s početkom u 21:05 sati igra protiv Dinama na Maksimiru, na novinarska pitanja na Poljudu odgovarao je trener Valdas Dambrauskas. Otkrio je da se u momčad za derbi vraća Nikola Kalinić, ali nije htio ni riječju komentirati transfer Stipe Biuka koji je sve izgledniji nakon što mladi veznjak Hajduka nije nastupio u uzvratu 3. pretkola Konferencijske lige protiv Vitorije u Portugalu.

Hajduk trenutačno drži drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici nakon što je sezonu otvorio s dvije gostujuće pobjede, protiv Istre i Varaždina. Dva susreta dosad su odgodili: utakmice protiv Rijeke i Gorice koje su se prema rasporedu trebale igrati na Poljudu. S druge strane, Dinamo je odigrao četiri prvenstvena susreta i upisao tri pobjede (Lokomotiva, Belupo, Istra) te je remizirao u Varaždinu. Drugi je ovo sudar Dinama i Hajduka ove sezone, nakon što su modri u utakmici Superkupa slavili nakon izvođenja jedanaesteraca i 0:0 u regularnom dijelu. 

Vraća se Kalinić, bit će promjena u momčadi 

"Nismo puno spavali nakon povratka iz Portugala. Igrači koji nisu započeli susret protiv Vitorije odradili su jutrošnji trening, popodne imamo novi trening te krećemo u Zagreb. Utakmica koja je pred nama nije pitanje treninga, već se radi o mentalitetu i zajedništvu koje trebamo pokazati na terenu", kazao je trener Dambrauskas u uvodu i nastavio: 

"Pred nama je tek treća prvenstvena utakmica, sezona je tek počela, klubovi još nisu kompletirali svoje rostere, tako da smo još uvijek u zagrijavanju za prvenstvo, pred nama je još jako puno utakmica. Ipak, igramo s Dinamom, to je velika i bitna utakmica i na put krećemo u dobrom raspoloženju. Slična je atmosfera i u Dinamu kojem čestitam na pobjedi protiv Ludogoreca. Ne dolazimo se samo braniti u Zagreb, Hajduk želi igrati napadački i preuzeti rizik, no razvoj događaja na terenu ovisi i o Dinamu. Uvijek na kraju odlučuju detalji", dodao je Hajdukov trener, pa iznio novosti oko kadra koji putuje za Zagreb.

"Očekujemo da će Nikola Kalinić putovati s nama, a vidjet ćemo što može nakon što je izbivao mjesec dana. Jučer je bio lijep, sunčan dan, a Kalinić se vratio treningu nasmijan i zadovoljan. Jan Mlakar? Njemu trenutno nije lako, imamo veliki broj igrača koji su željni dokazivanja. Raspored je natrpan i sigurno možemo očekivati promjene u sastavu. Tu je 20 igrača koji se bore za mjesto. Na poziciji stopera imamo petoricu igrača s kojima sam jako zadovoljan. Sada je to jedna od jačih linija u momčadi i ja imam glavobolju oko toga koga izabrati. Morali biste ih vidjeti kako rade na treningu, jer zaista svaki od njih zaslužuje mjesto u momčadi. Guraju jedan drugoga i moramo dobro kombinirati koga postaviti u udarni sastav", ističe Dambrauskas.

Što je s Kalikom? 

Treba li Hajduku pojačanje u veznom redu? U tom kontekstu govorio je predsjednik Gorice Nenad Črnko, spomenuvši ponudu Hajduka za Anthonyja Kalika. 

"Možda nije etično sada govoriti o drugim igračima. Gledamo, pratimo i to je to. Mogu govoriti samo o svojim igračima, ali ne i o tuđima, to jednostavno nije u redu", tvrdi trener koji je odbio odgovoriti i na pitanje o mogućem transferu Stipe Biuka, najveće Hajdukove nade. 

Na pitanje da prokomentira najvažnije karakteristike Dinama, trener Hajduka je kazao:

"Moj posao jest pronaći slabosti suparnika. Očekujem jaku utakmicu, znamo tko je Dinamo i što može, a ponos je najveća nagrada u ovakvoj utakmici"

Hajduk želi igrati nogomet, ali...

Može li se Hajduk nametnuti u veznom redu?

"Prošli smo vrlo iscrpljujući period, težak uzvrat i put do Portugala i natrag. U dosadašnjim sudarima protiv Dinama nitko nije uspostavio naročitu dominaciju na terenu, to očekujem i sutra. Bit će perioda u kojem ćemo mi dominirati, pa će biti perioda u kojem će dominirati oni. Najvažnije je zadržati koncentraciju. Imamo plan igre, a on se ne svodi na obranu jer Hajduk želi igrati nogomet. Treba priznati da je Dinamo jaka ekipa i u europskim okvirima. No mi u Zagreb ne dolazimo snimati selfije za Instagram te očekujem da budemo bolji nego protiv Vitorije", najavio je Dambrauskas. 

Konferencija za novinare nije mogla proći bez pitanja o Marinu Ljubičiću, koji na posudbi u LASK-u zabija od prve utakmice i ruši rekorde austrijske lige.

"Ljubičić je nadaren momak koji ima ogroman potencijal. Očekivali smo njegovu eksploziju, znali smo kakve kvalitete ima. No u Hajduku vlada veliki pritisak s kojim se i puno iskusniji igrači jako teško nose. Ovdje se borimo za naslov prvaka. Ako se vrati u Hajduk, očekujemo da će biti puno zreliji igrač. Pratimo ga i od srca mu čestitamo na onome što je napravio." 

Ključne riječi

Komentara 2

WI
wice
13:07 12.08.2022.

Biuk nije nastupio u uzvratu???? Pobjeda protiv Lokomotive,Belupa i Istre te remi sa Varaždinom u nastavku trener kaže kako slijedi tek trća prvenstvena utakmica?? Ko je ovdje lud?

ME
MehutoGonzales
12:29 12.08.2022.

HžV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije