Naslovnica Sport Strani nogomet

U Splitu osmišljeno novo nogometno natjecanje - Europska liga 2

- Raspravljali smo o tome kako će izgledati organizacija Europske lige u razdoblju od 2021. do 2024. godine, te su se čuli prijedlozi da se naprave dva razreda po 32 momčadi, odnosno ukupno 64 kluba, koji bi bili raspoređeni u Europsku ligu 1 i Europsku ligu 2 - rekao je Huljaj
11. rujna 2018. u 16:40 4 komentara 466 prikaza
Jasmin Huljaj
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Na generalnoj skupštini Europskog udruženja nogometnih klubova (ECA), koja se održava u Splitu, predloženo je da se Europska  liga proširi sa 48 na 64 kluba, koja bi bila raspoređena u dva razreda, doznaje se od predsjednika Uprave Hajduka Jasmina Huljaja, koji je sudjelovao u radu ove skupštine.

Toma Bašić Bordeaux Zaboravili na Hrvata: Tomu Bašića klub nije prijavio za Europsku ligu

- Raspravljali smo o tome kako će izgledati organizacija Europske lige u razdoblju od 2021. do 2024. godine, te su se čuli prijedlozi da se naprave dva razreda po 32 momčadi, odnosno ukupno 64 kluba, koji bi bili raspoređeni u Europsku ligu 1 i Europsku ligu 2 , a konačnu odluku o tome mogla bi donijeti UEFA u proljeće 2019. godine - rekao je Huljaj za Hinu.

Dodao je kako je zamišljeno da se taj format Europske lige počne primjenjivati od 2021. godine.

Mario Gavranović NAPADAČ DINAMA Gavranović: Dobro je što smo svaki put dali gol, ali moramo više zabijati

- Ovaj model Europske lige bio bi pozitivan za hrvatski nogomet, jer bi klubovi iz manjih država više sudjelovali u europskom natjecanju - kazao je Huljaj. Po njegovim riječima takav model Europske lige omogućit će Hajduku da lakše dođe do europskih utakmica.

On je također rekao kako bi Liga prvaka trebala ostati u sadašnjem formatu.

Predsjednik Juventusa i čelnik Europskog udruženja nogometnih klubova Andrea Agnelli izjavio je kako će se nogomet u sljedećim godinama razvijati na mnogo vidljivih načina.

Dinamo Young Boys ZADOVOLJAN ŽDRIJEBOM Bjelica je već pobijedio trenera europskog suparnika i to 3:0

- Od danas do 2024. godine, kada će novi međunarodni kalendar definirati nogometni krajolik, nogomet će se razvijati na mnogo vidljivih načina - rekao je Agnelli. 

On je na konferenciji za novinare najavio kako će se vjerojatno od sljedeće godine u Ligi prvaka uvesti VAR

- Uvođenjem VAR-a želimo da se nogometnoj igri dade što veća preciznost - istaknuo je Agnelli.

Dinamo Young Boys SKUPINA EL Ovo je raspored Dinamovih utakmica, najteži protivnik odmah na početku

Na generalnoj skupštini ECA, osim predstavnika Hajduka, od hrvatskih klubova sudjelovali su još predstavnici Rijeke i Dinama.

>> Pogledajte kako je Luka Modrić rasplakao dječaka

[video: 26656 / ]
Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
Recept za uspjeh
Vlasnik najmodernije farme svinja: Godišnje uzgojim 6000 svinja. Poduzeo sam sve da ih zaštitim

A1 izdvaja za Vas

  • TABINJA:

    Za sve sam što unapredjuje nogomet. Od livade, dvorišta , rive, portuna do modernoga stadiona prošla su stolječa. Ma koliko god netko mislio da je nogomet samo trošak , uzalud utrošen novac u gradjevine: stadione , dvorane , rekvizite , ... prikaži još! igrače , aktere, koje mladi naraštaji , pa i stariji, prate : što se u tom najpopularnijem sportu, od svih, mogućih dogadja. Jedni zamjeraju što se previše troši na sve to. Drugi su općinjeni lijepim potezima , golovima ,duplim pasovima brzinom proigravanje , nadmudrivanjem igrača i trenera. Dok ima i onih koji nogometu zamjeraju grubost u igri. Što bi takvi rekli za borilačke sportove kad im je nogomet grub?, reći će neki. Kojima bih se i ja pridružio. Zamjerke su i nasudjenje. Objektivnost odavno ne stanuje ovdje. Zato treba što više i brže poraditi da se VAR što skorije uvede u analizu sudjenja. Ako je tehnika--elektronika u sportu već odavno dobila pravo glasa da odlući prvaka u atletici, veslanju , plivanju, a metar u bacačkim disciplinama onda varom kao idealnim naćinom se može odlićiti i presuditi tamo gdje to ne mogu četiri sudca zajedno. Apsolutno sam za europsku ligu 2. Zašto? Mladi igrači će brže stasati za veće --kvalitetnije dvoboje. Odgajati će se , sticati nogometno znanje u okršajuma za bodove sa sebi ravnim mladim igračima. Neće to biti utakmice bez interesa. Jer ponekad sam više uživao u htijenju , majstorijama pojedinih amatera ,oni koji nogomet vole, uživaju u igri , a nikad ne pitaju za novac, nego što sam na

  • Hrabraja:

    Trebali bi posebnu ligu za Ajduka organizirati

  • NKDZG:

    Glavni organizator NH i počasni predsjednik Ivan Rilov