Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veslanje

Ako se ne riješe problemi lopoča, Sinkovići će morati u Bohinj

11.06.2017.
u 21:49

Samo tjedan dana nakon što se oženio i stariji brat Valent, on i Martin slavili su svoju prvu pobjedu otkako svaki kroz vodu provlači jedno veslo

Braća Sinković, olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće, uspješno su debitirali u novoj disciplini (dvojac bez), ali i kao posada sa svim oženjenim članovima. Samo tjedan dana nakon što se oženio i stariji brat Valent, on i Martin slavili su svoju prvu pobjedu otkako svaki kroz vodu provlači jedno veslo.

Dogodilo se to na međunarodnoj regati na Bledskom jezeru, nakon čega je njihov trener Nikola Bralić kazao:

– Nije to pobjeda koju bismo trebali slaviti, jer konkurencija je bila lošija, no za početak ovoga u što smo ušli biraju se takve utrke, po mjeri onoga što smo dosad treningom postigli. Dečki su imali lufta da isprobavaju taktiku, da traže pravi zaveslaj. Ravnotežu smo popravili, no moramo poraditi još na ritmu i dužini zaveslaja.

I Valent je bio sasvim zadovoljan bratovom i svojom premijerom u rimen veslanju.

– Dobro nam je došla utrka. Drugačije je to nego trening. S obzirom na to da nemamo puno treninga na višem tempu, nismo niti očekivali da ćemo ići najbolje moguće. Nije to bila razina s kojom bismo u utrci Svjetskog kupa bili u vrhu.

No, do prve njihove utrke u Svjetskom kupu (Lucerne) preostala su još četiri tjedna.

– Sada ćemo napraviti četiri tjedna jakih treninga, da se uvedemo u regatni ritam. Radimo dobar posao, a najbolje je kada Brale ide u gliseru iza nas s kamerom pa može pratiti tehniku zaveslaja.

S Bleda, Sinkovići su se vratili na Bohinjsko jezero s kojim Valent ne skriva oduševljenje:

– U hotelu smo na pet minuta hoda od jezera. Priroda je toliko lijepa da bih rado došao i kao turist, no mi ovdje treniramo dva puta dnevno jer želimo biti što spremniji za Lucerne. Da vidimo gdje smo u odnosu na svjetsku konkurenciju, a svi će biti tamo.

Najpovoljnije bi financijski bilo da Sinkovići i Bralić ta četiri tjedna provedu na jarunskoj stazi, no to je još uvijek upitno.

– U Bohinju ćemo biti do srijede, a onda ćemo ponovo pokušati raditi u Zagrebu. Ako nadležne službe ne riješe problem lopoča, ako bude previše problema, morat ćemo otići trenirati ili na Bohinj ili na Peruču. Gradonačelnik nam je tri puta obećao da će riješiti taj problem, ali nije, pa se nadam da će shvatiti koliko je to vitalno pitanje za kvalitetu našeg rada – naznačio je Bralić.

Komentara 4

DE
debelaberta11
15:20 12.06.2017.

"Lucerne"??? što je to? bre Brajdiću u Hrvatskoj se ne čita i ne piše po vuku

DU
Deleted user
21:54 11.06.2017.

eto

DU
Deleted user
23:01 11.06.2017.

Čudi me da se nisu dogovorili s Bandićem! bandić je isto sprotaš.... Bandić vesla već godinama građane....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije