Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VALENT SINKOVIĆ

Odradio veslački trening od 20 km pa požurio da stigne na svoje vjenčanje

Valent Sinković i Antonela Šušak
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/7
05.06.2017.
u 08:44

Mladoženjin je kum boksač Filip Hrgović, počasni kum je Bandić, a poslije crkvenog obreda do jutra su slavili u Kupinečkom Kraljevcu

Kada borci u usponu pobijede nekog teškog protivnika, obično već u ringu proglase tko im je sljedeća meta pa, ako je ovaj u publici, upru prstom u njega i kažu: “You are next.” A upravo takav “prst sudbine” ugledao je naš najbolji boksač Filip Hrgović, ali na svadbi svog vrlog prijatelja Valenta Sinkovića. Naime, upravo je Hrga ulovio podvezicu pa bi on, po pučkom vjerovanju, trebao biti sljedeći mladoženja.

Doduše, dopustite nam da u šali posumnjamo da je ovdje riječ o novoj “namještaljci” u hrvatskom sportu jer nekako nam se čini da nije Hrga slučajno bio ispred svih neženja i da ga mladoženjina ruka nije mogla promašiti.

To je djelić izuzetno vesele atmosfere sa svadbenog slavlja veslača i olimpijca Valenta Sinkovića i Splićanke Antonele Šušak, koja je ovom prilikom blistala u vjenčanici splitskog dizajnerskog dvojca Arileo, održanog na romantičnom imanju Luna kod Kupinečkog Kraljevca, kamo su se svatovi uputili nakon vjenčanja u crkvi sv. Antuna Padovanskog.

A sportskom paru, jer mladenka je bila perspektivna tenisačica, kumovali su sportaši. Antoneli bivša tenisačica, danas pravnica Klara Gea Marcan, a Valent je za kuma izabrao upravo Filipa Hrgovića s kojim se sprijateljio još 2011. godine za vrijeme vojničke obuke u Požegi.

Žestinu na plesnom podiju diktirali su sportaši, ponajprije veslači koji su poznati po tome da žestoko slave svoje pobjede.

No unatoč velikoj “borbenosti” na plesnom podiju i brojnim zdravicama, mladoženju već danas čeka vrlo težak trening u dvojcu bez kormilara. Uostalom, trenirali su on i brat Martin i na dan Valentova vjenčanja. Trener Nikola Bralić ni na taj poseban dan nije imao milosti pa su dečki, veslajući dionice, odveslali 20 kilometara.

A ponajbolji svjetski veslački trener činio se zadovoljnim što se oženio i drugi član njegove zlatne olimpijske posade. Naime, mlađi brat Martin učinio je to u rujnu 2013. kada je razmijenio zavjete vjernosti s tadašnjom studenticom prava Sinjankom Manuelom Kanaet.

– Za muške sportaše uvijek je bolje da imaju čvrstu vezu ili da su u braku jer slobodan sportaš, koji emotivno luta, počesto je sebi najveći protivnik u svom sportu – mudro je zborio iskusni stručnjak.

Svatovi s mladenkine strane bili su i vaterpolski olimpijski pobjednici Milivoj Bebić (57) i Deni Lušić (55) jer su oni suigrači Antonelina oca Zorana, također bivšeg vaterpolista splitskog POŠK-a, a među mladenkinom rodbinom prepoznali smo i nogometnog trenera Ivu Šuška.

Mladoženju su pak bodrili vrhunski ortoped dr. Tomislav Smoljanović i uspješni poduzetnik Marko Banović, nekad i sami vrhunski veslači svjetske klase.

Valentu u čast proveseliti se došao je i bivši europski gimnastički prvak Marijo Možnik, a nakratko je navratio i gradonačelnik Bandić, kojeg nam je mladoženja predstavio kao svojeg “počasnog kuma”.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije