Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAČ HAJDUKA

Ruši rekorde i 'trpa' kao na traci, ali je skroman: Moram napredovati u svakom pogledu

AUT, 1. FBL, LASK vs SK Austria Klagenfurt
Foto: EXPA/ Johann Groder
1/3
07.08.2022.
u 08:55

"Moram napredovati u svakom pogledu. U igri glavom, u snazi, količini ​​trčanja, igri lijevom i desnom nogom, također u završnici. Imam još dosta prostora za napredak", skromna je prva reakcija 20-godišnjaka iz Splita.

Hajdukov nogometaš Marin Ljubičić (20) na posudbi u austrijskom LASK-u iz Linza zabija kao na traci te ruši rekorde kluba i austrijskog nogometa.

Nakon prva tri kola uvjerljivo je najbolji strijelac lige sa šest pogodaka (idući na ljestvici je zabio dva), ali ni tu nije kraj njegovim postignućima. Utakmicom protiv Wolfsbergera u kojoj je poentirao četiri puta obilježio je nekoliko velikih postignuća.

U utakmici protiv Wolfsbergera je briljirao s četiri pogotka za samo sat vremena igre, a njegov prvi pogodak pao je već u 27. sekundi, što je najbrži pogodak za LASK u povijesti austrijske Bundeslige. Nadalje, Ljubičić je jedan od samo tri igrača u povijesti austrijske lige s golovima u svoja prva tri nastupa u toj ligi. Ni tu nije kraj, jer je mladi napadač postao prvi igrač LASK-a nakon 25 godina s četiri pogotka u jednom susretu.

 

 

"Moram napredovati u svakom pogledu. U igri glavom, u snazi, količini ​​trčanja, igri lijevom i desnom nogom, također u završnici. Imam još dosta prostora za napredak", skromna je prva reakcija 20-godišnjaka iz Splita.

"Mislio sam da će se 'zapaliti' kad ga je trener zamijenio u 60. minuti", kaže Marc Janko, jedan od najuspješnijih austrijskih napadača u povijesti, te dodaje:

"Da su meni to napravili, bio bih nevjerojatno ljut", zaključio je bivši austrijski nogometaš koji sada radi kao stručni analitičar za tamošnji Sky Sports.

 

 

"Do sada mislim da mi je išlo prilično dobro. Nadam se da ću moći zadržati svoju kvotu", uz osmijeh je rekao Ljubičić, te dodao: 

"Želim ići korak po korak, ostati fokusiran i biti uz momčad. Golovi onda dođu sami od sebe, broj nije toliko bitan," ne želi se petljati u brojke novo pojačanje LASK-a.

Komentara 5

Avatar patkovic
patkovic
09:49 07.08.2022.

njegova skromnost mu je i najveći kvalitet, nema slikarija i prenemaganja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije