Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAGOJ DUVNJAK:

Ivan Stevanović je bio naš junak, a bit ćemo bolji!

Ivan Stevanović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
16.01.2016.
u 11:30

'Moramo bolje igrati u obrani, lopta nam ide presporo, slabo smo se kretali, golmani su bili suzdržani. Sve to moramo promijeniti da bismo pobijedili.'

Iako se Hrvatska mučila u prvom poluvremenu, iako je uoči prvenstva imala puno problema, u nastavku je ipak pronašla put do pobjede – 27:21 (15:15). U posljednje tri utakmice s Bjelorusijom na velikim natjecanjima naši su rukometaši pobijedili dva puta sa po deset golova prednosti i jednom s jedanaest golova prednosti.

Došli s puno problema

Posljednja četiri EP-a Hrvatska je otvorila pobjedom. Štoviše, na sva ta četiri turnira pobijedila je u svim utakmicama u skupini. Prve utakmice važne su za raspoloženje, pobjeda ulijeva sigurnost uoči nastavka natjecanja. Sve procjene prije turnira govorile su da nam je potrebna jedna pobjeda za ulazak u drugi krug, u kojem se križamo s Poljskom, Francuskom, Srbijom i Makedonijom. Izbornik Željko Babić, koji u planu ima pripremiti reprezentaciju za EP 2018. kojem će Hrvatska biti domaćin, imao je velikih problema uoči natjecanja. Najprije je odlučio u svoju izborničku avanturu krenuti bez legendarnog kružnog igrača i kapetana Igora Vorija, a potom su redom zbog ozljeda otpadali Luka Stepančić, Domagoj Pavlović, Mario Vuglač i Ivan Pešić. Na posljednjem treningu ozlijedio se Cindrić, zatvorilo mu se oko i nije mogao konkurirati za prvi dvoboj.

Cilj je zlato na OI

Dvoboj smo započeli uz puno nervoze, nismo mogli zaustaviti raspoloženog Rutenku, a Mirko Alilović je u prvih dvadeset minuta obranio samo jedan udarac. Babić je odlučio na vrata postaviti Stevanovića, koji debitira na EP-u u 33. godini. Bili smo sporiji od Bjelorusa, pod vidljivim grčem. Imali su Bjelorusi tri pogotka prednosti (8:5), imali smo teške noge, bez ideje, a bjeloruski vratar Saldacenka bio je raspoložen. Sergej Rutenka, velikan svjetskog rukometa, jednostavno je bio nezaustavljiv. Postigao je sedam pogodaka iz osam pokušaja.

– Moramo bolje igrati u obrani, lopta nam ide presporo, slabo smo se kretali, golmani su bili suzdržani. Sve to moramo promijeniti da bismo pobijedili – rekao je Zlatko Saračević, bivši rukometni as i komentator RTL televizije.

I kao da su naši rukometaši poslušali Saračevića nakon što su izašli na teren dvorane u Katowicama uoči odlučujućih 30 minuta.

Sve smo to uspjeli poboljšati u nastavku utakmice. Bili smo puno rastrčaniji, naša obrana 5-1 nije bila dobra u prvom dijelu, promijenili smo to i napokon se razigrali. Ključan u tim trenucima bio je naš vratar Ivan Stevanović, koji je na EP došao pomalo iznenađujuće umjesto Filipa Ivića. Obranio je deset udaraca i pogurnuo nas do važnih bodova na startu turnira.

– U prvom dijelu bili smo mekani, previše nervozni, pobijedili smo nakon što smo se opustili i kada su igrači poslušali naš dogovor i upute. Čekaju nas sve teži suparnici, no jako sam zadovoljan igrom u nastavku.

– Je li to vaš vrhunac karijere?, pitao je našeg izbornika jedan novinar.

– Ne, bit će kada osvojim olimpijsko zlato. Ali do toga je dalek put – zaključio je raspoloženi izbornik Željko Babić.

I naš najzvučniji igrač Domagoj Duvnjak bio je zadovoljan razvojem dvoboja u Katowicama.

– Bilo je mnogo grča u prvom poluvremenu, promašenih zicera i zato je bilo neodlučeno nakon prvih trideset minuta. Sve je to na kraju bilo bolje kada smo ušli “u meso”, kada smo postali odlučniji u obrani. Moram pohvaliti našeg vratara Ivana Stevanovića, bio je junak pobjede.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u nedjelju u 18.15 sati, a suparnik joj je Norveška.

>>Sva sreća da nam Bjelorusi nisu dorasli, a 'Super Steve' je najveći dobitak

>>Protiv Norveške si ne smijemo dozvoliti loš početak kao s Bjelorusima

Komentara 3

AP
apoxiomen007
15:37 16.01.2016.

Odlican golman, koji nikad nije dobio sansu!

SS
sokac sa drave
22:45 16.01.2016.

Dali Stevanovic prije nije dobio sansu?Da li je on mozda nas Srbin?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije