Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKO BABIĆ:

Protiv Norveške si ne smijemo dozvoliti loš početak kao s Bjelorusima

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: EHF EURO
16.01.2016.
u 08:45

'U pripremi utakmice znao sam da sve neće ići tako kao što smo zamislili. I dobro je da uvijek imam neka rezervna rješenja.'

Rukometaši Hrvatske upisali su prvu pobjedu na europskom prvenstvu u Poljskoj. Baš kao i prije dvije godine, na otvaranju turnira, svladali smo Bjelorusiju sa 27:21 (15:15). Samo ovaj put to je išlo puno teže nego posljednja tri puta kada smo ih pobjeđivali sa devet, deset i 11 razlike. Prvo poluvremene odigrali smo za zaborav. I prava je sreća što Bjelorusi na odmor nisu otišli sa nekom većom razlikom.

- U pripremi utakmice znao sam da sve neće ići tako kao što smo zamislili. I dobro je da uvijek imam neka rezervna rješenja. Tako sam vidio da Mirko nema svoj dan pa sam ga u 20. minuti zamijenio Stevanovićem. A “Stiv” je sjajno branio i drago mi je što sam ga odlučio voditi na turnir. To nije bila loša odluka – rekao je Željko Babić, izbornik Hrvatske.

No, nije bio samo problem jedna Mirkova obrana u dvadeset minuta. Problem je bila propusna obrana, dva promašena sedmerca, tri neiskorištene kontre...

- Istina, premekano smo igrali u obrani. Najviše je “curilo” na strani gdje su igrali Kopljar i Šebetić. Kada su Čupić i Horvat promašili sedmerce morao sam posegnuti za trećim rješenjem. Našao sam ga u Manuelu Štrleku koji nije promašio niti jedan . Nadalje, vidio sam da Duvnjaku ne ide u napadu igra jedan na jedan pa je više igrao Karačić. Duvnjak je pak odlično igrao prednjeg u obrani 5-1 pa su se njih dvojica odlučno nadopnjavlai u obrani i napadu. Raspucao se i Slišković, pogađao je Kopljar – istaknuo je Babić.

Uoči utakmice ostali smo bez još jednog igrača. Luka Cindrić ima problem sa desnim okom koje mu se potpuno zatvorilo nakon što ga je dan ranije na treningu zakačio Čupić. S obzirom da smo već ranije odredili 16 igrača nije bilo mogućnosti da Cvindrićevu mjesto zauzme Krešimir Kozina. U nekoliko navrata smo se zabrinuli kada bi Kopljar i Duvnjak ostali ležati na parketu jer su načeti ozlijedama. Bez njih dvojice do kraja turnira nebi imali baš nikakve šanse i zato ih Babić maksimalno mora čuvati. Na odmor smo otišli sa dosta straha, pogotovo jer je bjeloruski vratar bio odličan i što se Rutenka baš raspucao. A onda smo u nastavku primili samo šest pogodaka. Obrana je zaigrala čvršće, izbornik je u vatru ubacio i iskusnog Jakova Gojuna.

Možda sam navikao da igram cijelu utakmicu u obrani, ali poštujem odluku izbornika. Na meni je bilo da opravdam ukazano povjerenje u drugom poluvremenu. To što smo u prvom poluvremenu primili 15 pogodaka nije bilo realno. Isto tako nije realno da smo u drugom primili samo šest. Počeli smo grču, ali smo završili u dobrom stilu. Nema drame, imamo dva boda i vjerojatno već sada prolaz u drugi krug – istaknuo je Jakov Gojun.

Ivan Stevanović do prije mjesec dana nije ni sanjao da će ići na EP, a kamoli da će braniti u prvoj utakmici. I to dobro. Malo se vratara može pohvaliti da su Sergeju Rutenki obranili ne jedan, već dva sedmerca.

- Pa dobro. Krenulo me. Ma, obrana je odlično igrala u drugom poluvremenu pa mi je bilo lakše. Znate, teže je braniti kada momčad igra u grču. A mi smo počeli prenervozno, premekano. Sve je na kraju ispalo dobro. Već danas se nitko neće sjećati lošeg poluvremena već se pamti pobjeda i bodovi – rekao je vratar PPD Zagreba.

Manuel Štrlek bio je možda ključna figura. Pogađao je s krila, ali i sa sedam metara.

- Dugo nisam šutirao sedmerce. Ne žalim se. Neka me ovako i dalje služi ruka. Prvo poluvrijeme nije dobro izgledalo. Ali smo pokazali karakter, u nastavku smo malo stisnuli obranu i to je bilo to – zaključio je Štrlek.

Nakon početne pobjede sada se ipak lakše diše. Ali samo do nedjelje kada ćemo igrati sa Norvežanima koji su sve samo ne slaba reprezentacija. Uostalom, bit će to utakmica iz koje će se bodovi prenijeti u drugi krug.

- Igrali smo s njima nedavno u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. To je jedna mlada, poletna momčad sa nekoliko sjajnijh pojedinaca. Jaki su u igri jedan na jedan i nikako si ne smijemo dozvoliti ovako loš početak kao protiv Bjelorusa – zaključio je Željko Babić.

>>Poljska na krilima navijača u trileru pobijedila Srbiju

>>Hrvatska pokazala dva različita lica protiv Bjelorusije i uvjerljivo pobijedila!

Komentara 2

HA
hajduk1966
09:43 16.01.2016.

Bjelorusija je imala jednog jakog igraca ,Norveska ih ima 5-6 prejakih Treba se dobro pripremiti Naprijed decki

ZO
zoca
14:23 16.01.2016.

Gledao sam Norvesku i island i bojim se da puno bolje izgledaju nego Hrvatska igraju atomski rukomet sa puno pucaca i igre jedan na jedan ne znam kako cemo bojim se da su bolji u ovom trenutku pogotovo kad Duvnjakak ocito nije u formi i Kopljar sa povredom jer tu nam treba bar po 5-6 pogodaka od obojice i po 3-4 Karacica i Sliskovica i izvrstan golman ..Imaju dvojicu pucaca u vrhunskoj formi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije