Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

Rukometaši PPD Zagreba: Žalili smo za +8 samo prve dvije minute...

14.03.2015., Arena Zagreb, Zagreb - Velux EHF Liga prvaka, osmina finala, PPD Zagreb - KIF Kolding Kopenhagen. Luka Stepancic, Bo Spellerberg, Zlatko Horvat. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSEL
16.03.2015.
u 13:50

- U euforiji pobjede dogodio mi se pad, gurnuo sam im dvije lopte u ruke - rekao je Luka Stepančić.

Desni vanjski Luka Stepančić, jedan od trojice koje Veselin Vujović rotira na toj poziciji, bio je u subotu navečer sa šest pogodaka među junacima Zagrebova trijumfa protiv Koldinga, momčadi koja je po uglednim imenima u sastavu i dalje veliki favorit dvoboja osmine finala Lige prvaka. Iako je taj status nakon 22:17 bar malo poljuljan.

– Možda je bilo i nerealno kada smo vodili 8-9 razlike. Napravili smo veliku stvar, a opet i žalimo. Do 58. minute zabili su samo 14 golova, a onda dopustimo ona tri. Pogotovo sebe krivim, dao sam im dvije lopte u ruke - kaže Stepančić koji je počeo s četiri pogotka u prvih 12 minuta, a onda ga je Vujović posjeo na klupu. Zašto?

– Moramo se rotirati, teško je u tako žestokom ritmu obrana – napad igrati non-stop i poštenije je prema momčadi priznati da si umoran. Pribojavali smo se neke crne rupe, koja se napadački i dogodila...

U zadnjih deset minuta prvog dijela i prvih deset nastavka zagrebaši su zabili samo tri gola.

– Nasreću, nije nas skupo koštalo. Poremetila nas je njihova izmjena obrane i trebalo nam je vremena dok se snađemo...

Kolding se od težeg poraza izvukao na iskustvo, no "kvrge" na leđima imaju i svoje minuse. Vidjelo se to kada je Kovačević košarkaški ukrao loptu Boesenu i zabio iz kontre. Stari dobri Lasse pao je na stražnjicu, suigrači su mu pomagali da se digne.

– Ako ovu igru ponovimo u uzvratu, neće biti presudno je li u Zagrebu bilo pet ili osam razlike. Našoj obrani teško se može parirati – kaže Antonio Kovačević koji je zabio za 22:14 u 58. minuti i stvorio ludnicu u Areni. No, tu su zagrebaši stali.

– Žalili smo u svlačionici, ali samo prve dvije minute. Prema atmosferi u dvorani, važnosti utakmice i kretanju rezultata, meni je ovo bila najveća utakmica u karijeri. Uz njih je iskustvo i sigurno će se pripremiti za uzvrat za našu dublju obranu. Ali i mi imamo još skrivenih aduta.

U prvoj utakmici pokazali su da su u tri godine na okupu odrasli, da više nisu klinci, ali nedjelja u Brøndbyju, predgrađu Kopenhagena, bit će ispit klase. Gledate li na semafor, 60 minuta u rukometu traje dugo. Jako dugo...

>> Vujović: Pobjeda veća od +5 samo bi nas uspavala. Hvidt: Uh, izvukli smo se!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije