Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENERSKO POJAČANJE

Rudeš je jedini klub koji je okupio tri bivša vatrena. Prosinečki otkrio zašto se vratio u HR nogomet

storyeditor/2023-06-07/Robert_Prosinecki.jpg
Foto: NK Rudeš
08.06.2023.
u 20:00

Iza Roberta Prosinečkog velika je igračka karijera, kako klupska (Dinamo, Crvena zvezda, Real, Oviedo, Barcelona, Sevilla, Hrvatski dragovoljac, Standard Liege, Portsmouth, Olimpija, Zagreb i Savski Marof) tako i reprezentativna (s Hrvatskom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine)

Prije posljednjeg kola Prve NL, uoči gostovanja Vukovara, Silvio Marić, sportski direktor Rudeša, govorio je o Davoru Mladini, tada još uvijek treneru zagrebačkog kvartovskog prvoligaša.

– Zadovoljni smo njegovim radom i razgovarat ćemo o nastavku suradnje – rekao je tada Marić.

Stižu veliki dani

Naravno, svi su znali da Mladina neće ostati jer Supersport HNL zahtijeva jače ime, neka se Mladina ne naljuti. I tako je klub angažirao Roberta Prosinečkog. Rudeš ne želi "plesati jedno ljeto" u društvu najboljih hrvatskih nogometnih klubova. Već su iskusili igranje u najelitnijem natjecanju hrvatskog nogometa. U sezoni 2017./2018. bili su osmi, a godinu kasnije su ispali. U 36 utakmica upisali su samo tri pobjede, osvojili samo 14 bodova.

– Pred NK Rudešom veliki su dani. Nakon potvrde ulaska u društvo deset najboljih hrvatskih klubova poduzeli smo sve da se u tom društvu i zadržimo. A da bismo u tome uspjeli, za trenera nam je stigao 54-godišnji Robert Prosinečki, veliko nogometno ime koje je pisalo povijest zagrebačkog, ali i hrvatskog nogometa – piše u priopćenju kluba.

Iza Roberta Prosinečkog velika je igračka karijera, kako klupska (Dinamo, Crvena zvezda, Real, Oviedo, Barcelona, Sevilla, Hrvatski dragovoljac, Standard Liege, Portsmouth, Olimpija, Zagreb i Savski Marof) tako i reprezentativna (s Hrvatskom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine).

– Neizmjerno smo sretni što nas je prepoznao ovakav igrač i trener, a prije svega čovjek. Dolaskom Roberta Prosinečkog na mjesto "šefa" postavili smo temelj za novu, uspješnu sezonu i zato hvala Velikom Žutom – rekao je Stipe Čondrić, direktor kluba.

U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je, među ostalima, reprezentacije Azerbajdžana i BiH, turske klubove Kayserispor i Denizlispor, a posljednji angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji.

– Iako sam rekao da ne bih radio u hrvatskom nogometu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Vjerujem da ćemo igrati lijep i dobar nogomet. Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I dat ćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude u klubu i oko njega – rekao je Robert Prosinečki nakon potpisivanja ugovora.

Rudeš se može pohvaliti kao jedini klub u Hrvatskoj koji je u jednom klubu, na tri različite funkcije, okupio tri bivša reprezentativca Hrvatske – Josipa Šimunića, Silvija Marića i Roberta Prosinečkog.

VEZANI ČLANCI:

Samo emocije

– Što reći kada takvo ime dovedeš u klub. Sretan sam što ću s Robijem biti u ovom projektu, puno je posla pred nama, ali ovdje smo zbog iste ljubavi, prema nogometu, ali i Rudešu. Nema ovdje govora ni o kakvim financijama, već samo o emociji – istaknuo je Silvio Marić, sportski direktor kluba.

Josip Šimunić, predsjednik kluba, i Robert Prosinečki, novi trener kluba, zajedno su dijelili svlačionicu u reprezentaciji Hrvatske.

Poznajemo se godinama. I jako dobro znam kakav je Robert čovjek i gospodin. Ali i da jako voli izazove. A NK Rudeš je izazov. Jako sam sretan što nam se priključio, a sada svi moramo zajedno gurati u istom smjeru – istaknuo je Joe Šimunić.

Komentara 2

FI
Fileki
20:44 08.06.2023.

Stara Rudeška pjesma- nejdi v Rudeš napil se budeš, nejdi v Rudeš bijen budeš

PA
Pahor
20:25 08.06.2023.

E s ovim su se usrecili. Kad daju gol, dizati ce tri prsta, automatski iz navike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije