Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dovode pojačanja

Rudeš želi Prosinečkog: Bivši vatreni svoju trenersku karijeru oživjet će na klupi novog prvoligaša?

Zagreb: Robert Prosinečki
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
06.06.2023.
u 12:14

Trenersku karijeru Rober Prosinečki je započeo u ulozi pomoćnog trenera hrvatske reprezentacije, a nakon brojnih angažmana u inozemstvu sada bi se, u slučaju s Rudešom koji se priprema za iduću sezonu, mogao vratiti i pokušati nešto napraviti u prvoj HNL

Novi prvoligaš dobit će i novog trenera. Rudeš je ove sezone izborio nastup u prvoj HNL, s bodom prednosti pred drugoplasiranim Vukovarom. Davor Mladina, trener koji ih je do tog uspjeha doveo po isteku ugovora otišao je iz kluba. U idućoj sezoni klupu bi mogao preuzeti bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki.

Prosinečki je već gotovo godinu dana bez kluba, a navodi se kako je velika želja uprave Rudeša u nastojanjima da pojačanjima postanu što kompetitivniji u prvoj ligi. Prosinečki već ima iskustva kao izbornik i klupski trener.

GALERIJA Mladi Dinamovci proslavili titulu juniorskih prvaka

Zagreb: Robert Prosinečki
1/57

Trenersku karijeru započeo je u ulozi pomoćnog trenera hrvatske reprezentacije. Zatim je 2010. godine preuzeo Crvenu zvezdu i na njenoj klupi ostao 62 utakmice.

Put ga je potom odveo u Tursku na klupu Kayserispora pa još dalje na istok i izborničku klupu Azerbejdžana. Nakon toga vratio se zapadno do susjedne Bosne i Hercegovine. U turskoj se ponovo našao u Kayserisporu i Denizlisporu.

VEZANI ČLANCI:

Posljednji angažman bio mu je u slovenskoj Olimpiji gdje je vodio samo osam utakmica prije no što je otišao zbog, kako iz kluba tvrde, neslaganja s vodstvom. Bilo je to 1. srpnja prošle godine i od tada nije radio kao trener.

VIDEO Mural u Karlovcu posvećen preranom odlasku Dražena Petrovića, jednog od najvećih europskih košarkaša

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
13:01 06.06.2023.

Dobar igrač nekad bje, ali osrednji strateg.

DU
Deleted user
13:01 06.06.2023.

Neki su ga zazizavali na čelu vatrenih no nije prošlo a medalje su tu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije