Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3D Streličarstvo

Ravnopravna borba s najjačim imenima

Streličar
Mihaela Zagoršćak
22.09.2009.
u 16:11

Nakon osvojenog kupa u Češkoj, član varaždinskoga Streličarskog kluba Cekin Zoran Marenčić sa Svjetskog prvenstva u Italiji u 3D streličarstvu vratio se šesti.

Njegov reprezentativni kolega Zdenko Videc bio je sedmi, a 16. Matea Kolarek. Marenčić i Videc zaustavljeni su na korak do ulaska u finale, no znaju da su postigli izniman rezultat.

Sponzori najpotrebniji

Riječ je ipak o najvećem uspjehu hrvatskoga streličarstva na svjetskim prvenstvima u 3D streličarstvu.

- Ravnopravno smo se borili s mnogo većim svjetskim i europskim imenima, koja iza sebe imaju puno veće proračune i logistiku. Svi odreda u najmanju su ruku prvaci svojih zemalja, a neki od njih su i aktualni svjetski ili europski prvaci te rekorderi u svim disciplinama golog luka. Talijani su, primjerice, bili na pripremama dva tjedna, a u svojem taboru imaju čak i psihologa. Slovenci su se pripremali tjedan dana, a mi smo imali samo tri sata zajedničkog treninga. Ipak, sve u svemu, mislim da sam ove godine postigao mnogo dobrih rezultata, za koje se nadam da će prepoznati i sponzori, jer su nam oni najpotrebniji – kaže Marenčić, kojem je pripala i čast da na otvorenju prvenstva nosi hrvatsku zastavu.

Dora opet zlatna

I dok je on branio boje Hrvatske u Italiji, varaždinski i novomarofski streličari natjecali su se na prvenstvu Hrvatske na Bjelolasici. Članica kluba Grebengradski streličari Dora Oštrek osvojila je zlato u konkurenciji kadetkinja u gađanju golim lukom, a njezin otac Dobroslav bio je treći među seniorima. Senior Đuro Rabuzin gađao je iz standardnoga luka i osvojio zlato, a Davor Pejnović bio je srebrni. Zlatko Zubović bio je prvi među veteranima u gađanju tradicionalnim lukom. Članovi varaždinskoga Cekina, seniori Cvijetoslav Zorman, Alen Ružić i Fran Mesić osvojili su peto, osmo i deveto mjesto u gađanju složenim lukom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije