Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA RUKAVINA

Prve riječi novog čelnika hrvatske košarke na funkciji: Nedostajat će nam Stojko

storyeditor/2022-10-08/Rukavina1_dbr_spo_081022.jpg
09.10.2022.
u 15:45

Na izvanrednom Saboru Hrvatskog košarkaškog saveza izabran je novi predsjednik na devet mjeseci kojemu je zadaća dovršiti Vrankovićev mandat

Na izvanrednom izbornom Saboru Hrvatskog košarkaškog saveza, koji je trajao svega 48 minuta, za nasljednika abidiciranog predsjednika Stojka Vrankovića izabran je dosadašnji dopredsjednik, 50-godišnji inženjer strojarstva Nikola Rukavina za kojeg se nadamo da će znati “podmazati” hrvatski košarkaški stroj.

S obzirom na to da nije bilo protukandidata, Rukavina je izabran jednoglasno, sa 61 kartončićem “za” i niti jednim “protiv”. A takav ishod je bio i logičan s obzirom na to da se Rukavina kandidirao na temelju 58 prikupljenih potpisa članstva Sabora.

Jednoglasnost u izboru bila je prisutna i s novoimenovanim članovima Upravnog odbora Josipom Milakovićem, Bernardom Budimirom i Ivanom Matančićem, a za novog člana izabran je, u ime sponzora, još i Goran Trška. Oni su pak naslijedili one koji su, također, dali ostavku, a to su Ivan Artuković, Mladen Bušić i Renato Martinko.

– Nedostajat će nam Stojko, no ja se nadam da će nam se on u hrvatsku košarku u nekom trenutku vratiti. Moramo vratiti košarku u škole, na školska igrališta, tamo gdje se stvara masa jer bez toga ćemo biti osuđeni da igramo ligu koja će sve više postajati srednjoškolska. I zato apeliram da zapnemo zajedno – kazao je u svom inauguracijskom govoru Rukavina koji je nakon Sabora rekao još i ovo:

– Stojko je u svom mandatu Savez iz jedne vrlo nepovoljne financijske situacije uveo u mirne vode. On je svojom veličinom, ne visinom, otvorio vrata sponzora i vodećih ljudi u politici i gospodarstvu u Republici Hrvatskoj. Žao mi je što je otišao ne dovršivši neke započete projekte, no ostavio nam je financijski stabilan Savez što prije šest godina, kada je nastupio, nije bio slučaj.

Rukavina, dosadašnji dopredsjednik, za predsjednika je izabran na devet mjeseci, do redovnog izbornog Sabora koji će se održati negdje u lipnju 2023.

– Moja je zadaća odraditi Stojkov mandat do kraja, dakle do lipnja sljedeće godine. Rekao bih da i nije sve tako crno kako se čini kada gledate samo rezultat seniorske reprezentacije jer ja sam preuzeo Savez koji je u plusu, sa sedam milijuna kuna na računu. Imamo zanimljivu ligu i besplatnu, zahvaljujući dosadašnjem predsjedniku i Vladi koja nam je dala donacije. Ako k tome još i izborimo dvije pobjede u pretkvalifikacijskim utakmicama u studenom, protiv Poljske i Austrije, moglo bi pred nama biti zanimljivo ljeto iz kojeg se može razviti nešto dobro.

A to dobro trebala bi biti nova reprezentacija koju će morati izgraditi novi sportski direktor Aco Petrović, koji se trenutačno nalazi u Španjolskoj, s izbornikom za kojeg se odluči.

– Sportski direktor je u procesu praćenja igrača i potrage za izbornikom i bit ćemo pametniji sljedeći tjedan kada nam Aco podastre plan za te prve dvije utakmice. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije