Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU IM DOBRO DRUŠTVO

Premijerligaši ne žele Celtic i Glasgow Rangers

Celtic
Reuters
13.11.2009.
u 09:04

Nogometni klubovi engleske Premijerne lige glasovanjem su zaustavili mogućnost da im se priključe škotski velikani Rangers i Celtic.

Ideju je inicirao Boltonov predsjednik Phil Gartside, a da bi se ona i ostvarila, bilo je potrebno da je podrži barem četrnaest od dvadeset klubova, što se nije dogodilo.

U obrazloženju glasovanja piše da prijedlog pridruživanja dvaju najvećih škotskih klubova nije "ni poželjan ni održiv".

Uefa kaznila Rangerse i Unireu

Zbog izgreda svojih navijača na utakmici Lige prvaka u Bukureštu škotski nogometni klub Glasgow Rangers kažnjen je s 20.000 eura.

Tu mu je kaznu dodijelila Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (Uefa) zbog sukoba njihovih pristaša i navijača Uniree koji je okončan tek nakon što je policija upotrijebila suzavac da smiri uzavrele strasti. Osim toga, škotski će klub morati platiti i svu štetu počinjenu na stadionu.

Kažnjena je i Unirea s 8000 eura, a nju Disciplinska komisija Uefe tereti zbog loše organizacije utakmice.

Oba kluba imaju rok od tri dana za pravo na žalbu, no iz škotskog kluba su već poručili da to neće učiniti.

- Idiotsko ponašanje individualaca nikako nije prihvatljivo, a frustrirajuće je kada pogledate koliko se mi trudimo omogućiti im da putuju na utakmice da bi nam dali podršku. Nemamo se namjere žaliti na odluku - kazao je izvršni direktor kluba Martin Bain odijelivši pritom navijače od “navijača”.

Inače, taj je susret okončan 1-1 remijem te je nakon četvrtog odigranog kola u skupini G nogometne Lige prvaka stanje na ljestvici sljedeće: vodeća momčad Seville sakupila je 10 bodova, pet više od drugoplasiranoga rumunjskog kluba. Trećeplasirani Stuttgart ima tri boda, a Rangersi dva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije