Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆA SEZONA U NIZU

Povijest pokazuje: Onaj tko prođe dvoboj Reala i Cityja, na kraju osvaja Ligu prvaka

MANCHESTER CITY-REAL MADRID 22-23
ÁNGEL RIVERO
15.03.2024.
u 12:44

Budući da je ždrijeb upario Real Madrid i Manchester City, situacija se na kladionicama donekle promijenila. Prvi favorit je ostao City s koeficijentom 1.80, drugi je sad Arsenal s koeficijentom 4.00, a potom je treći Real s koeficijentom 6.00

Nedvojbeno najveći par četvrtfinala Lige prvaka bit će dvoboj dva najveća favorita ovosezonskog izdanja natjecanja, branitelja naslova Manchester Cityja i najtrofejnijeg kluba Lige prvaka, Real Madrida. 

Budući da je riječ o dva kluba koja su prema koeficijentima kladionica tijekom sezone, uoči ždrijeba četvrtfinala, imala najviše šanse za osvajanje naslova, s razlogom je ovaj dvoboj prozvan kao 'finale prije finala'. Prvi dvoboj će se igrati u Madridu 9. ili 10. travnja, dok je uzvrat na rasporedu 16. ili 17. travnja u Manchesteru. 

Dvoboji ovih momčadi su već postali praksa u posljednjim sezonama. Naime, bit će ovo već treća uzastopna sezona u kojima se Real i City susreću. Protekle sezone je u polufinalu nakon 1:1 remija u prvoj utakmici City u drugom susretu slavio s visokih 4:0 te prošao u finale koje je protiv Intera (1:0) u konačnici i osvojio.

Pretprošle sezone smo, pak, gledali pravu dramu, također u polufinalu. City je u pravoj golijadi u prvom susretu slavio 4:3, a Real je dramatičnim preokretom u uzvratu slavio 3:1 te također na kraju došao do naslova. 

Dakle, protekle dvije sezone nam govori da onaj koji slavi u međusobnom omjeru Reala i Cityja osvaja naslov Lige prvaka! Osim tih spomenutih dvoboja, ukupno gledano su Real i City odigrali deset međusobnih dvoboja, a omjer je i tu prilično podjednak. City je slavio u četiri dvoboja, Real u tri, a tri dvoboja su završila neodlučenim rezultatom.

VEZANI ČLANCI:

Naravno, bit će to i dvoboj jedina tri preostala hrvatska reprezentativca u natjecanju; Joška Gvardiola i Matea Kovačića u redovima Cityja te Luke Modrića u redovima Reala.

Budući da je ždrijeb upario Real Madrid i Manchester City, situacija se na kladionicama donekle promijenila. Prvi favorit je ostao City s koeficijentom 1.80, drugi je sad Arsenal s koeficijentom 4.00, a potom je treći Real s koeficijentom 6.00. 

Podsjetimo, preostala tri para četvrtfinala Lige prvaka su Arsenal - Bayern, Atletico - Borussia i PSG - Barcelona.

Komentara 1

BL
blekpanther
14:54 15.03.2024.

U finalu Bayern: Atletiko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije