Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravka V. - Byasen 32:31

Podravka u furiznoj završnici uzela bodove

Podravka Vegeta
Foto: Zvonimir Markač | VLM
1/2
31.10.2009.
u 17:24

Upravljačka kriza koja trese klub kao da je dala dodatni poticaj rukometašicama Podravke Vegete da pokažu sportskoj javnosti kako ipak nije sve tako crno kod njih te da su itekako vrijedne pozornosti.

Iako bez ozlijeđene Anite Gaće i sa nedovoljno spremnima kapetanicom Mirandom Tatari te Majom Kožnjak, Koprivničanke su protiv norveških doprvakinja u 2. kolu Lige prvakinja odigrale odličnu utakmicu i potpuno zasluženo osvojile prve bodove u skupini pobjedivši 32:31 (13:16). U prilog im je vjerojatno išlo i nedolazak prve vratarke Byasena u Koprivnicu, norveške reprezentativke Kari A. Grimsbo, koja je obolila od svinjske gripe.

Kokice su krenule odlično u susret i nakon 10 minuta vodile su Byasen 6:2. Ipak, Norvežanke se ne predaju i ubrzo dolaze u vodstvo 8:9. U tim trenucima Byasen je bolje stajao na parketu te u 24. minuti kod rezultata 11:13 trener Podravke Vegete Zdravko Zovko mora zvati "time-out" kako bi umirio svoje igračice. No, u tome nije pretjerano uspio jer gošće u zadnjoj minuti prvog poluvremena odlaze na neugodnih 13:16. Domaća vratarka Ivana Jelčić do odlaska na odmor skupila je čak 13 obrana, no ni to nije pomoglo da se postigne bolji rezultat.  
 
U drugi dio utakmice Podravka Vegeta ulazi pomalo rezervirano i Byasen odlazi na četiri pogodaka prednosti. Tada na scenu nastupa sjajna Svitlana Pasičnik koja je s nekoliko pogodaka zaredom držala Koprivničanke u igri. U 37. minuti Andrea Penezić svojim šestim pogotkom izjednačuje rezultat i svojoj ekipi kao da daje krila. Nekoliko minuta kasnije Andrea Šerić postiže dva važna pogotka za vodstvo 22:21 i 23:22, dok sjajna Svitlana Pasičnik zabija svoj osmi pogodak za vodstvo 25:23.

Dvorana je tada proključala, oko 1000 navijača bilo je na nogama, no sudački previdi sestri blizanki iz Francuske, Charlotte i Julie Bonaventura, gošće ubrzo vraćaju u utakmicu. Byasen preokreće na 25:27 i činilo se da kokice više nemaju snage za novi povratak. Ipak, popularna Cvita u 49. minuti ponovno "buši" norvešku vratarku i prvo izjednačuje, a potom zabija i svoj 10. pogodak za novo vodstvo Podravke Vegete 28:27. U posljednjih 10 minuta gledali smo zaista "ludu utakmicu". Igralo se gol za gol, a u 55. minuti semafor je pokazivao 31:29 za domaće rukometašice koje u tim trenucima na parketu imaju igračicu više, no u čak dva napada to ne iskorištavaju te još primaju pogodak za 31:30.

Andrea Šerić u 58. minuti prvo je promašila zicer, a u idućem napadu i izgubila loptu te Byasen minutu prije kraja izjednačuje rezultat. Na oduševljenje publike koja je cijeli susret nosila kokice, Andrea Šerić ipak se iskupila, kasnije se pokazalo pobjedonosnim pogotkom za 32:31i veliku pobjedu hrvatskih prvakinja. U posljednjim trenucima utakmice gostujući trener Geir Oustorp  u napad je poslao i sedmu igračicu, no sjajna Ivana Jelčić zatvorila je sve puteve prema mreži i svojom 22. obranom na utakmici dala je znak za početak velikog slavlja u Koprivnici.

Najefikasnija u redovima Podravke Vegete bila je Svitlana Pasičnik sa 10 pogodaka, a veliki obol pobjedi dale su i dvije Andreje, Penezić sa 7 i Šerić sa 5 pogodaka. Kod Norvežanki s golovima je prednjačila Camilla Herrem sa 10 golova.

- Teška utakmica, jako se brzo igralo. Cijeli tjedan mučile su nas ozljede, pa smo utakmicu morale igrati zapravo sa samo šest-sedam igračica. Drago mi je da smo uspjele izdržati i osvojiti vrlo važne bodove. Hvala navijačima što su došli u dvoranu, što su nas podržali i vodili do pobjede. Nisam brojila svoje pogotke, ali drago mi je da su pomogli - izjavila je presretna Svitlana Pasičnik nakon utakmice.

Podravka Vegeta u sljedećem kolu Lige prvakinja ponovno će igrati pred domaćom publikom, u nedjelju 8. studenoga u Koprivnicu dolazi aktualni europski prvak, danski Viborg, koji je kod kuće bio bolji od njemačkog Leipziga 33:23. Nakon dvije odigrane utakmice u skupini A Viborg je vodeći s maksimalnih 4 boda, slijedi Podravka Vegeta i Leipzig s dva boda, a na začelju je Byasen bez bodova.

Rukomet, Liga prvakinja, 2. kolo:

Skupina A:

Podravka Vegeta - Byasen 32-31

Viborg - Leipzig 33-23

Redoslijed: 1. Viborg 4, 2. Podravka 2, 3. Leipzig 2, 4. Byasen 0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije