Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP-za osobe s invaliditetom

Osvojili Maracanu, a Španja i slapove

Sportaši s invaliditetom
Slavko Midžor/PIXSELL
07.12.2009.
u 18:26

- Od hotela do bazena vozili smo se kao od Zagreba do Splita, pričaju plivači opčinjeni Rio de Janeirom nakon povratka sa SP-a za osobe s invaliditetom.

S povratka iz Rija de Janeira, gdje je na Svjetskom prvenstvu u malim plivalištima za osobe s invaliditetom osvojio brončane medalje na 400 m slobodno i 100 m dupin, člana Dubrave Kristijana Vincetića u zračnoj luci dočekao je njegov četvrti E2 razred Željezničko-tehničke škole. Dubrovčanin Mihovil Španja osvojio je četiri odličja: dva zlatna, oba u vremenu novog svjetskog rekorda, na 200 m mješovito i 100 m leđno, te dva srebrna na 100 m mješovito i 100 m prsno. Španja i njegov trener Dean Kontić ostali su još nekoliko dana u Brazilu zbog posjeta slapovima Iguaçu.

– To su prije planirali – kaže reprezentativni trener Igor Berislavić.

– Počeo sam plivati prije 11 godina radi zdravlja – ističe Kristijan.

Radi zdravlja počeli su plivati i gimnazijalci Antun Brzak, Matija Grebenić i Kristijan Mamić, ali sad im je plivanje ušlo pod kožu. Baš kao i natjecateljici Nataši Sobočan, koja je uz to i glavna tajnica Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom. Od Rija, s 14 milijuna stanovnika, vidjeli su jedan posto, no doživjeli su, kako kažu, čudesnu Maracanu.

– Od hotela do plivališta nedaleko od Maracane i natrag putovali smo kao da svaki dan putujete od Zagreba do Splita – dodaje vođa puta Ferdinand Major, a fizioterapeut Hrvoje Vlahović hvali mlade zbog uzorna ponašanja i strpljiva podnošenja 16-satnog putovanja od Rija do Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije