Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA O ĆIRI

'Ostvaren je podvig, vraćen je ugled i Ćiro mora ostati izbornik'

Alen Bečić Ćiro Blažević
Goran Kovačić/PIXSELL
03.12.2009.
u 08:27

Blažević očekuje da će na sjednici NS-a BiH, koja je na rasporedu u srijedu, svatko svakome sve reći u lice, a nada se da će dobiti potporu.

Miroslav Ćiro Blažević u posljednjim kvalifikacijama s reprezentacijom BiH ostvario je veliki podvig, kazao nam je Iljo Dominković, koji očekuje da njegovo mišljenje dijele i ostali članovi Izvršnog odbora NS-a BiH, koji zasjedaju sutra, a među točkama dnevnog reda je i izvješće izbornika Miroslava Blaževića.

Ćiro: Očekujem potporu

Puno se u posljednje vrijeme pisalo o svemu. Od ugovora, neodlaska na Svjetsko prvenstvo, a pojedinim članovima IO-a NS-a BiH su čak smetale i Ćirine psovke u eter. Nakon ispadanja od Portugala to im je bilo vulgarno, a uoči utakmice svima je bilo simpatično.

- Očekujem da jedan drugom kažemo u lice sve što imamo, a ne da pričamo po novinama. Podnijet ću izvješće o utakmicama dodatnih kvalifikacija s Portugalom, izjavio je Blažević nadajući se da će dobiti potporu za nastavak suradnje. U potporu za nastavak suradnje Ćiri Blaževiću uvjeren je dopredsjednik NS-a BiH Iljo Dominković.

- Ugovor s Blaževićem nas veže do lipnja sljedeće godine. Nadam se da ćemo već sutra dogovoriti nastavaka suradnje. Kvalifikacije za Europsko prvenstvu počinju već u rujnu sljedeće godine, tako da se eventualni novi izbornik ne bi mogao ni kvalitetno pripremiti u ta tri mjeseca.

Najveći rezultat

Stoga bi za sve bilo najbolje da Blažević ostane. On je ostvario najveći rezultat u bh. nogometu. Bio je drugi u kvalifikacijama, što nije uspjelo nikome prije njega, samo je jednom Blaž Slišković bio treći. Uz to, drugo mjesto izborio je i dodatne kvalifikacije, kazao je Dominković. Dopredsjednik NS-a BiH smatra da Ćirin uspjeh na klupi reprezentacije nije samo rezultatski, nego da ima i svoju drugu dimenziju.

- U samo godinu i pol, koliko vodi reprezentaciju BiH, vratio joj je ugled u svijetu. Stoga bi bilo dobro da se već sutra s njim dogovori produživanje ugovora. To je potrebno, a sve ostalo bilo bi na štetu nogometa i pogrešno, otkrio nam je svoj stav Iljo Dominković. Protivnici u Izvršnom odboru zamjeraju mu rezultat. Oni smatraju da nije više uspjeh igrati kvalifikacije, nego da BiH mora otići na neko veliko natjecanje. Možda već u Poljsku i Ukrajinu, samo se ne zna - s Ćirom ili bez Ćire.

Iako mu se zamjera da je neuspjeh neodlazak BiH u Južnu Afriku, reprezentacija BiH nikada još nije bila bliže jednom velikom natjecanju, niti je ikada bila bolje rangirana na Fifinoj ljestvici

Nezadovoljstvo navijača i igrača ipak je u drugom planu, a gotovo svi žele igrati za BiH, što nije bio slučaj ranijih godina. K tomu, u sljedećim kvalifikacijama nitko neće željeti BiH.

Ništa se ne može napraviti preko noći, pa tako ni rezultat s reprezentacijom, Stvorena je podloga i ugled za sljedeće kvalifikacija, a Ćiro već najavljuje odlazak na Euro s ovom momčadi.

Neki mu prigovaraju da je star, a on ima kondicije više nego oni koji mu prigovaraju. Ne smatra se starim nego iskusnim, a sada u BiH nema trenera koji bi bio bolji izbor.

a Miroslav Blažević zasigurno neće dopustiti da se o njemu na sjednici Izvršnog odbora govori na grub način. Ako do toga dođe, iako nema neki angažman u pričuvi, otići će.

- Imam i ja svoja prava. Brani me moj moral i rezultati. Ako oni misle da mogu naći boljeg izbornika, neka ih odvede na prvenstvo, kazao je Blažević. Navijači mu zamjeraju što se stavio u obranu Muniba Ušanovića, a Ćiro ga se još ne odriče tvrdeći da je nevin.

Komentara 1

GA
gafe
09:04 03.12.2009.

polako mislim da je Vecernji List iz Sarajeva. Svaki dan neka prica o Ciri, ne prica se ni o nasoj repki toliko ko o Ciri. Dosadni ste s time

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije