Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna svrha

Ognjen Vukojević poziva da se donira za Ukrajinu. Imamo i video!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
28.04.2022.
u 07:24

Tijekom današnje utakmice zagrebačkog i kijevskog Dinama predstavit će se humanitarni broj za akciju "Dobro Dobrim za Ukrajinu"

Od početka ruske agresije na Ukrajinu organizirali su 42 transporta humanitarne pomoći, a s akcijama prikupljanja počeli su već idući dan nakon napada. Kamioni puni prehrambenih proizvoda dugog vijeka trajanja, medicinskog materijala, dječjih, ženskih i muških higijenskih potrepština, lijekova i ostalog što je bilo potrebno za ukrajinske izbjeglice, kao i za napadnute Ukrajince koji su ostali u zemlji, otišlo je u niz tamošnjih gradova. Vozili su volonteri udruge DOBRO DOBRIM DoDo i do Harkiva te Kijeva, a sad su udružili snage skupa s nogometnim klubom Dynamo iz Kijeva da dodatno pomognu Ukrajincima. Dio novca što se prikupi tijekom današnje utakmice s prijateljskim klubom, zagrebačkim Dinamom, koja se u 18 sati igra na Maksimiru, ići će za potrebe udruge, koja je u stalnom kontaktu s Ukrajincima.

- Činimo to putem ukrajinskog veleposlanstva u Zagrebu, koji su nas odmah na početku humanitarne krize prepoznali kao udrugu s iskustvom jer već godinama pomažemo onima koji žive u riziku od siromaštva i društvene isključenosti, a posljednjih godinu dana gradili smo i kuće po Banovini. Kako smo udruga koja s ambasadom surađuje na svakodnevnoj bazi, znamo što je potrebno prikupljati, ali i koordiniramo sve ostale udruge ili pojedince koje im se jave jer su prikupili određenu pomoć, a nemaju resursa niti logistiku da ona dođe na pravo mjesto - govori Radovan Žepec, dopredsjednik udruge DoDo, koji ujedno i pomaže u organizaciji Ognjenu Vukojeviću, asistentu glavnog trenera Dynama i glavnom organizatoru humanitarne utakmice.

- Tijekom utakmice bit će predstavljen humanitarni broj 060-9005 (6,25kn s PDV-om) akcije "Dobro Dobrim za Ukrajinu", koji će se vrtiti na semaforu, dijelit će se na letcima oko maksimirskog stadiona. Najveći dio onog što se prikupi putem tog broja ići će za troškove transporta za Ukrajinu i nabavu. Sav prihod od prodanih ulaznica ide pak kijevskom Dynamu, koji će to proslijediti žrtvama rata - govori Žepec.

Foto: GNK Dinamo

U udruzi kao pomoć Ukrajincima djeluje 200-njak volontera, dodaje, a dosad su i tražili smještaj za raseljene, prevozili ih gdje je potrebno i dovozili u Hrvatsku, sve u suradnji s Grkokatoličkom crkvom, odnosno Caritasom Križevačke eparhije. Eparhija je krovna institucija za područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije, a hrvatski grkokatolički svećenici kontaktiraju s grkokatolicima u Ukrajini, kojih tamo ima 5,5 milijuna. No u Hrvatsku doseljavaju sve, najvećim dijelom radi se o pravoslavcima koji su pobjegli s ratnih područja u Ukrajini.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:44 28.04.2022.

O "karakteru" nikad tranzicirane države, neokhmerske đamahirije, svjedoči i samo ime višegodišnjeg (a kako bi i bilo drugačije?) hrvatskog nogometnog prvaka! Dinamo - Zagreb, Kijev, Bukurešt, Moskva, Tbilisi, Magdeburg...nastavite niz. A bilo je, poTuđmanu Croatia, ali im nije pasalo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije