Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proceduralni propust

Obustavlja se postupak protiv Karabatića i društva!?

Uhićen Karabatić
Reuters
15.10.2012.
u 17:31

Sukladno disciplinskom pravilniku Francuskog rukometnog saveza (FFH) internetsko klađenje smatra se blažim prekršajem, a ne "osobito teškim"

Nikola Karabatić i društvo koje je sudjelovalo u aferi namještanja utakmica u Francuskoj mogli biti uskoro biti oslobođeni optužbi. Naime, odvjetnici koji zastupaju Mladena Bojinovića otkrili su čitav niz proceduralnih propusta zbog kojih bi moglo doći do prekida kaznenog postupka protiv uhićenih, ekskluzivno prenosi francuski magazin Point.

Isto tako, sukladno disciplinskom pravilniku Francuskog rukometnog saveza (FFH), internetsko klađenje smatra se blažim prekršajem, a ne "osobito teškim, a kako u etičkom kodeksu FFH-a stoji da je suspenzija rada za sportaše kladitelje vezana isključivo uz termin 'osobito težak' prekršaj, nema razloga da se navedeni rukometaši suspendiraju.

Zbog sličnog propusta FFH-a izgledno je da će na slobodu i braća Karabatić. Njih se tereti za svjesno organiziranu prevaru, no u etičkom kodeksu FFH-a je članak o online klađenju ubačen tek 28. lipnja ove godine, dakle, više od mjesec dana nakon što su rukometaši namjestili utakmicu.

>>>Karabatići progovorili: Kao da nas vode na lomaču, nismo to zaslužili!

>>>'Slučaj Karabatić' otvorio pitanje – hoće li klađenje uništiti sport?

Komentara 12

OB
-obrisani-
18:15 15.10.2012.

Ah, taj Karabatic poznat je francuskoj javnosti, ali opet kaze hrvatsko dijete !!

OB
-obrisani-
18:17 15.10.2012.

peugeot, Nemoj komparirati Ibru i Nikolu !!!! to je 100:1 Ibro je svjetska vedeta, dok je Nikola strazburski plocnik !!

PE
peugeot
18:05 15.10.2012.

Suti Karabaticu, izvuk'o si se! Odsad pamet u glavu! I ne razmisljaj o Ibrinih 14 miliona godisnje (neto) u PSG-u. Fudbal je fudbal, a rukomet je - rukomet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije