Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva žena tenisa

Nikolina Babić ostaje predsjednica HTS-a, Luka Znaor imao je samo dobru volju

NIkolina Babić
Marko Lukunić/PIXSELL
04.05.2023.
u 16:23

Protiv Petra Mirića će zbog njegova lažnog predstavljanja biti pokrenut kazneni progon, najavio je odvjetnik Andrej Tödtling

Nikolina Babić vodit će Hrvatski teniski savez i sljedeće četiri godine, odlučeno je na izbornoj sjednici Skupštine HTS-a održanoj u Zagrebu. Dobila je jednoglasno povjerenje svih prisutnih delegata (nazočilo je 37 od 51 člana) i to kao jedina kandidatkinja. Zapravo, njezin protukandidat želio je biti Luka Znaor, igrač s veteranskih turnira, ali nije mogao podastrijeti podršku najmanje 10 članova Skupštine, kako to Statut propisuje, te njegova kandidatura na Skupštini nije niti uzimana u razmatranje.

Plemenita je bila namjera gospodina Znaora, htio je, kaže, ujediniti sve struje u hrvatskom tenisu, no Statut jasno propisuje uvjete za kandidaturu. Šteta je samo što mu na Skupštini nisu dali riječ (jer nije član Skupštine), čak ni pod točkom razno.

-  Željela bih se zahvaliti svim skupštinarima na dolasku i velikoj podršci. Ona mi je bitna i puno mi znači, jer je potvrda mog rada tijekom prošlih pet godina i pokazatelj da smo na pravom putu. Donijeli smo mnogo toga dobrog u Hrvatski teniski savez i hrvatski tenis. Napravili smo mnogo promjena, počeli i završili mnoge programe, te napravili čvrsti temelj za daljnji rad. Noć hrvatskog tenisa obilježila je 110 godina, a to će biti tradicionalna priredba. Troškove te priredbe pokrili su sponzori, tako da zbog nje nitko nije zakinut. - rekla je Nikolina Babić i potom najavila što slijedi u sljedećem razdoblju:

- Infrastruktura, struka i klubovi - to je ono što će biti prioritet, kako bismo imali što veću masovnost, te da iz toga ispliva izvrsnost. Klubovi su nam izuzetno bitni, oni su temelj razvoja tenisa u Hrvatskoj. Čeka nas mnogo posla, no sretna sam i ponosna što ću i naredne četiri godine biti predsjednica HTS-a i raditi na korist našeg tenisa.

Savez se može pohvaliti pozitivnom bilancom u 2022. godini. Ostvareni prihodi iznose 17,582 milijuna kuna, a rashodi 14,553 milijuna kuna. Zajedno s dobiti iz prethodne godine, HTS sada iskazuje višak od 5,687 milijuna kuna. Značajan udio u prihodima odnosi se na zaradu od ITF-a (u većini od uspješnih nastupa reprezentacije u Davisovu kupu) koja iznosi 6,417 milijuna kuna.

No, unatoč dobroj financijskoj situaciji Saveza, nova i stara predsjednica nije bez problema. Morat će dokazati svoju legitimnost koja je osporena na sudu zbog čega imamo i paralelnog predsjednika Petra Mirića (protiv njega će zbog lažnog predstavljanja biti pokrenut i kazneni progon, najavio je odvjetnik Andrej Tödtling), morat će napokon poraditi na utemeljenju novog Nacionalnog teniskog centra (onaj na Velesajmu je očito nepovratno izgubljen), a bilo bi dobro i da riješi pitanje Ive Majoli koja od 2012. vodi žensku reprezentaciju, ali tako loše da je bez puno dvojbi možemo proglasiti najneuspješnijom izbornicom svih vremena.

VIDEO: Učenik škole o pucnjavi: Dobar je dečko, imao je sve odlične ocjene, bio je tih i povučen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije