Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trol na zadatku

Nezapamćen skandal na Islandu: Čitava Turska želi otkriti identitet ovog provokatora

Mladić s WC četkom
Foto: Screenshot
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.06.2019.
u 17:27

Agencija Anadolu tvrdi da je većina igrača čekala preko tri sata u zračnoj luci Keflavik, odnosno da su neki nogometaši morali proći kompletan tjelesni pregled.

Turska je u ponedjeljak uložila službeni protest UEFA-i zbog ponašanja islandskih carinika koji su turske igrače i članove stručnoga stožera zadržali više sati na carinskoj kontroli zračne luke u Reykjaviku. 

Agencija Anadolu tvrdi da je većina igrača čekala preko tri sata u zračnoj luci Keflavik,  odnosno da su neki nogometaši morali proći kompletan tjelesni pregled.

- Ponašanje prema članovima turske reprezentacije neprihvatljivo je i s diplomatskog, ali stanovišta prava čovjeka - kazao je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, a turski veleposlanik u Norveškoj, koji pokriva i Island, najavio je oštru protestnu notu islandskoj vladi.

Islanđani su u međuvremenu odgovorili tvrdnjom da su navodi Turaka neistiniti, da su u zračnoj luci u Keflavíku zadržani sat vremena i 20 minuta, ali bez obzira tko je tu u pravu, ništa ne pobija činjenicu da je prema gostima ipak bilo osmišljenih groznih provokacija.

Naime, kamere su uhvatile nekoga mladića kako kapetanu Emreu Belezogluu ispred usta gura četku za WC umjesto mikrofona, što je toliko razljutilo turske navijače da još uvijek pod svaku cijenu pokušavaju identificirati provokatora.

U međuvremenu su pogrešno pogrešno procijenili da je u pitanju novinar Benedikt Gretarsson, koji se morao oglasiti na Twitteru kako bi ga prestali vrijeđati i prijetiti mu smrću.

Island i Turska igraju u utorak susret H skupine kvalifikacija za EURO 2020. 

 

Komentara 44

DU
Deleted user
17:54 10.06.2019.

Za tako nešto prijetnje smrću....Turci, držite se vi vaših serija a podalje od Europe. Široko vam polje i daleko vam kuća... a i EU članstvo.

ZA
zagabria1
18:08 10.06.2019.

Otkud animozitet Islanđana prma Turcima. Pa vidjeli su ih samo u filmovima

BE
Beskucnik
19:02 10.06.2019.

Odma bi oni cakijali i na kolac nabijali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije