Naslovnica Sport Nogomet

Nezapamćen skandal na Islandu: Čitava Turska želi otkriti identitet ovog provokatora

Agencija Anadolu tvrdi da je većina igrača čekala preko tri sata u zračnoj luci Keflavik, odnosno da su neki nogometaši morali proći kompletan tjelesni pregled.
10. lipnja 2019. u 17:27 44 komentara 22805 prikaza
Mladić s WC četkom
Foto: Screenshot

Turska je u ponedjeljak uložila službeni protest UEFA-i zbog ponašanja islandskih carinika koji su turske igrače i članove stručnoga stožera zadržali više sati na carinskoj kontroli zračne luke u Reykjaviku. 

Zdravko Mamić ČEKA ODLUKU O IZRUČENJU Zdravka Mamića fotografirali u BiH, svi su primijetili ovaj neobičan detalj

Agencija Anadolu tvrdi da je većina igrača čekala preko tri sata u zračnoj luci Keflavik,  odnosno da su neki nogometaši morali proći kompletan tjelesni pregled.

- Ponašanje prema članovima turske reprezentacije neprihvatljivo je i s diplomatskog, ali stanovišta prava čovjeka - kazao je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, a turski veleposlanik u Norveškoj, koji pokriva i Island, najavio je oštru protestnu notu islandskoj vladi.

Islanđani su u međuvremenu odgovorili tvrdnjom da su navodi Turaka neistiniti, da su u zračnoj luci u Keflavíku zadržani sat vremena i 20 minuta, ali bez obzira tko je tu u pravu, ništa ne pobija činjenicu da je prema gostima ipak bilo osmišljenih groznih provokacija.

Luka Modrić HAJDUK GA NIJE ZADRŽAO Legenda progovorila o Modriću: Nikome iz Ravnih kotara ne treba dopustiti da ode u Zagreb

Naime, kamere su uhvatile nekoga mladića kako kapetanu Emreu Belezogluu ispred usta gura četku za WC umjesto mikrofona, što je toliko razljutilo turske navijače da još uvijek pod svaku cijenu pokušavaju identificirati provokatora.

U međuvremenu su pogrešno pogrešno procijenili da je u pitanju novinar Benedikt Gretarsson, koji se morao oglasiti na Twitteru kako bi ga prestali vrijeđati i prijetiti mu smrću.

Island i Turska igraju u utorak susret H skupine kvalifikacija za EURO 2020. 

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Deleted user:

    Za tako nešto prijetnje smrću....Turci, držite se vi vaših serija a podalje od Europe. Široko vam polje i daleko vam kuća... a i EU članstvo.

  • Beskucnik:

    Odma bi oni cakijali i na kolac nabijali

  • zagabria1:

    Otkud animozitet Islanđana prma Turcima. Pa vidjeli su ih samo u filmovima