Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla presuda

Mourinhu godina dana zatvora i kazna od gotovo dva milijuna eura

Jose Mourinho
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
05.02.2019.
u 14:12

Jednogodišnja kazna zatvora je preinačena u kaznu od 182.500 eura.

Portugalski trener José Mourinho prihvatio je godinu dana zatvora, rok koji ipak neće morati služiti, te kaznu u visini od gotovo dva milijuna eura za poreznu utaju koja mu je dosuđena u Španjolskoj.

Mourinhu se sudilo jer nije prijavio španjolskoj poreznoj upravi sve prihode ostvarene 2011. i 2012. godine od prodaje prava na korištenje svog imena. Tada je bio trener Real Madrida.

Prema dogovoru kojeg su sklopili Mourinho, porezna uprava i tužiteljstvo, jednogodišnja kazna zatvora je preinačena u kaznu od 182.500 eura.

Osim Mourinha, još su neke nogometne zvijezde osuđene zbog porezne utaje u Španjolskoj. Njegov sunarodnjak Cristiano Ronaldo je prije dvije godine osuđen na dvije godine zatvora, koje također neće morati odslužiti, i na kaznu u visini od oko 3,2 milijuna eura.

Argentinac Lionel Messi, igrač Barcelone, osuđen je 2016. na 21 mjesec zatvorske kazne i kaznu od dva milijuna eura.

Ni jedan od njih svoje kazne neće provesti u zatvoru jer španjolski zakon za prije neosuđivane prekršitelje predviđa poštedu od zatvora ako im je dosuđena kazna do dvije godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije