Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Mick Schumacher javio se nakon nesreće, šteta na bolidu je do milijun dolara

Mick Schumacher
Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELL
1/3
30.03.2022.
u 14:15

Mick Schumacher zabio se u kvalifikacijama za VN Saudijske Arabije u ogradu, a sada je opisao okolnosti u kojima je došlo do sudara.

Sin legendarnog sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera doživio je tešku nesreću u subotnjim kvalifikacijama za VN Saudijske Arabije.

Naime, Mick Schumacher zabio se tada u ogradu, a sada je opisao okolnosti u kojima je došlo do sudara.

- Čini se da sam imao malo proklizavanje u devetom zavoju što je povećalo temperaturu guma, ali i promijenilo poziciju. Zatim sam došao na rubnik, mislim oko 20-30 centimetara šire nego što bih htio, i zato mi je stražnja guma skočila preko rubnika. Bolid je tad strugao po podlozi, jer su bolidi danas tako niski, tako da čim taknemo rubnik, gubimo kontakt s podlogom. To znači da nas ništa ne može spasiti od okretanja - rekao je Mick koji je prošao bez ozljeda iako je njegov bolid bio potpuno uništen. 

Šef momčadi Haasa Gunther Steiner rekao je da je šteta na bolidu od 500.000 do milijun dolara.

Sljedeća utrka na rasporedu je 10. travnja, a vozit će se za VN Australije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije