Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIJA Klokani u Europu ispraćeni ovacijama

Mark Viduka: Na SP-u ćemo letjeti

spo-vidu-txt.jpg
import
26.05.2006.
u 18:00

Potpuno ludilo zahvatilo je Australce nakon pobjede u prijateljskoj utakmici s Grcima. Iako su bili iscijeđeni od žestokih treninga, Socceroos su protiv europskog prvaka igrali kao u transu. Za izbornika Guusa Hiddinka najvažnije je da su mu igrači iz drugog plana, Sterjovski i Skoko, odlično reagirali, te da trojac koji nije igrao (Cahill, Aloisi, Kewell) više nije siguran u prvih 11.

Posebno se to odnosi na razmaženu Liverpoolovu zvijezdu Harryja Kewella, koji se nije došao liječiti u Australiju pokazavši time da nije baš lud za reprezentativnim okruženjem. Hiddink to zna i sad se s nestrpljenjem čeka njihov susret u Nizozemskoj gdje će ili planuti nova idila ili će sve puknuti.

Slatke brige
Hiddink nikada nije imao popusta prema zvijezdama, a za Kewella, koliko god bio briljantan, ima alternativu Sterjovskog. - Volim takve brige kad moram birati između dvojice sjajnih igrača - kazao je Hiddink i dodao: - Skoko i Sterjovski bili su izvrsni i na njih ozbiljno računam.

Budu li svi zdravi i ako Hiddink nikoga ne potjera s priprema, Australci će protiv Japana 12. lipnja u Kaiserslauternu igrati u svojoj prepoznatljivoj formaciji 4-2-3-1: Schwarzer - Emerton, Moore, Neill, Chipperfield - Čulina, Grella - Cahill, Bresciano, Kewell - Viduka. Momčad za svaki respekt. Euforija je zahvatila i svlačionicu Australaca, pa je inače suzdržani kapetan Mark Viduka ispalio:

- Pobjeda nad Grcima je veliko ohrabrenje. Nastavimo li u tom stilu, a u to uopće ne sumnjam, na SP-u ćemo letjeti!

Grci iznenađeni
Grci, koji su u Melbourneu bili potpuno nadigrani, iznenađeni su snagom Hiddinkove momčadi.

- Australija je dovoljno moćna da uđe najmanje u osminu finala SP-a - kazao je centarfor Manchester Cityja Georgios Samaras. - Sjajna momčad s vrhunskim trenerom.

Hiddinka, međutim, neće zavarati uspjeh u prijateljskoj utakmici nad grčkim "turistima", pa makar oni bili i prvaci Europe. Nizozemac zna da ga na SP-u čekaju sasvim drugačiji uvjeti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije