Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOĆNA EKIPA

Legendarni Gasol uvrstio dvojicu Hrvata u idealnu petorku

Rio de Janeiro: Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila Španjolsku u 1. kolu OI
Igor Kralj/PIXSELL
27.07.2022.
u 20:35

Iako trenutno ne stoji najbolje, hrvatska košarka se uvijek može pohvaliti kakve je izvanserijske igrače imala u prošlosti.

Jedan od najboljih europskih košarkaša svih vremena, Pau Gasol, izabrao svoju idealnu petorku za službenu stranicu FIBA-e. Uskoro se igra rujanski Eurobasket (od 1. do 18.9.) pa se marketinška služba organizatora polako zagrijava. 

Legendarni Pau je u najboljih 5, imao je uvjet da postavu složi od Europljana, izabrao i dvojicu Hrvata, što je svakako velika čast. 

Španjolac je uvrstio pokojnog 'košarkaškog Mozarta' Dražena Petrovića te Tonija Kukoča i istaknuo kako su ga posebno inspirirali u njegovoj karijeri. 

- Mislim da je Dražen Petrović bio jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u povijesti košarke. Nažalost, nismo uspjeli maksimalno uživati u njegovoj igri zbog tragične nesreće i prerane smrti. Dražen je bio baš poseban, kao što je to danas Luka Dončić - ispričao je dvostruki osvajač NBA prstena te prvak Europe i svijeta u dresu Španjolske.

Kako je prikazano na službenoj grafici, evo i Gasolove petorke: PETROVIĆ, Galis, KUKOČ, Nowitzki, Sabonis.

 

 

>> Shaquille O'Neal nastupio kao DJ na Krku, a pridružio mu se i Dončić: "Svi sa ovog područja odlični su strijelci"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije