Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvijezda španjolske

Legandarni Cesc Fabregas odlazi u igračku mirovinu: 'S velikom tugom stavljam kopačke o klin, ali...'

FILE PHOTO: Holland v Spain FIFA World Cup Final - South Africa 2010
Foto: Action Images/REUTERS
1/7
01.07.2023.
u 19:01

Fabregasova posljednja sezona bila je u talijanskoj drugoligaškoj Serie B s Comom gdje će započeti svoju trenersku karijeru.

Bivši vezni igrač Španjolske, Arsenala, Barcelone i Chelseaja, Cesc Fabregas objavio je u subotu kako završava igračku karijeru, spuštajući time zastor na slavnu 20-godišnju karijeru. Fabregas je debitirao za Arsenal sa 16 godina, nakon što je potpisao ugovor s Barcom, preuzevši vezni red od Francuza Patricka Vieire postao je jedan od najboljih playmakera Premier lige.

Nakon osam sezona u Arsenalu, gdje je osvojio FA kup 2005., vratio se u svoj klub iz djetinjstva, Barcelonu na tri godine i osvojio šest trofeja.

17.01.2010, Reebok Stadium, Bolton, ENG, PL, Bolton Wanderers vs Arsenal, Arsenal's Cesc Fabregas celebrates scoring the opening goal against Bolton Wanderers during the Premiership match at the Reebok Stadium, only for Austria, Germany and Crotia / Foto: nph ( nordphoto ) / / David Rawcliffe
Foto: David Rawcliffe

Zatim se vratio u London, ovaj put s Chelseajem gdje je osvojio dva naslova Premier lige i svoj drugi FA kup. Ali njegov najveći uspjeh došao je sa Španjolskom, pobijedivši 110 utakmica i osvojivši uzastopno Europska prvenstva 2008. i 2012. "S velikom tugom došlo je vrijeme da objesim kopačke o klin", napisao je Fabregas na Twitteru.

- Od mojih prvih dana u Barci, Arsenalu, ponovno Barci, Chelseaju, Monacu i Comu, sve ću ih cijeniti. Od osvajanja Svjetskog prvenstva, Eura do osvajanja svega u Engleskoj i Španjolskoj i gotovo svih europskih trofeja, bilo je to putovanje koje nikada neću zaboraviti - napisao je.

Fabregasova posljednja sezona bila je u talijanskoj drugoligaškoj Serie B s Comom gdje će započeti svoju trenersku karijeru.

Captains Cesc Fabregas(Como) and Gianluigi Buffon(Parma) during Como 1907 vs Parma Calcio, Italian soccer Serie B match in Como, Italy, March 18 2023 Photo: Nicolas Morassutti/LiveMedia / i/IPA
Foto: Nicolas Morassutti/LiveMedia / ipa-agency.net

- Nije samo tuga jer ću sada prijeći bijelu crtu i početi trenirati B i Primavera (mlade) momčadi Coma 1907. Klub i projekt zbog kojeg ne mogu biti više uzbuđen - dodao je.

- Ovaj šarmantni nogometni tim osvojio je moje srce od prve minute i došao mi je u savršenom trenutku moje karijere. Zgrabit ću ga s obje ruke. Dakle, nakon 20 nevjerojatnih godina punih žrtve, predanosti i radosti, vrijeme je da se zahvalimo i pozdravimo s prekrasnom igrom - napisao je na kraju emotivne objave Fabregas.

FILE PHOTO: Football - Holland v Spain FIFA World Cup Final - South Africa 2010 - Soccer City Stadium, Johannesburg, South Africa - 11/7/10 Spain's Cesc Fabregas celebrates with the World Cup trophy after victory in the final Mandatory Credit: Action Images / Carl Recine Livepic/File Photo Photo: Carl Recine/REUTERS
Foto: Carl Recine/REUTERS

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije