Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S hajdukom u Splitu

Kranjčar uoči derbija otkrio dio sastava: Nadam se nastavku dobrog niza!

Zlatko Kranjčar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
09.08.2016.
u 14:57

Hajduk ima maksimalnih devet bodova nakon tri kola i još uvijek nije primio gol, dok Dinamo ima sedam bodova

Nogometaši Dinama jutros su odradili trening u Zagrebu, a nakon toga krenuli u Split gdje će sutra igrati derbi protiv Hajduka (Poljud, 19 sati). Ovo je jedan od rijetkih derbija u koji Splićani ulaze kao momčad koja je na ljestvici ispred modrih, ali tek je početak prvenstva.

Hajduk ima maksimalnih devet bodova nakon tri kola i još uvijek nije primio gol, dok Dinamo ima sedam bodova.

– Sigurno da s veseljem idemo u Split, na tradicionalnu derbi utakmicu. Mislim da je to derbi koji nam svakako daje i odličnu atmosferu za sljedeće utakmice, posebno za play-off Lige prvaka. Krenuli smo u jedan ciklus bitnih utakmica, s Cibalijom, Hajdukom, Interom. Sve su te utakmice bitne za onu najvažniju – sa Salzburgom u utorak. Nismo imali puno vremena za pripreme, više smo vodili brigu o rekuperaciji igrača. Određene smo taktike odradili danas na treningu i nadam se da će igrači prihvatiti sve zahtjeve i biti u derbiju na visini zadatka. Nadam se da će obradovati navijače dobrom igrom i rezultatom – kazao je prije puta trener Dinama Zlatko Kranjčar pa dodao:

– Situacija u momčadi nije sjajna. Machado je dulje ozlijeđen, Pivarić je nedavno zaradio novu ozljedu, ali trebao bi biti spreman za subotu i prvenstvo. Sosa se ozlijedio u Vinkovcima i neće konkurirati za derbi na Poljudu, a Hodžić je također dobio jedan udarac. Nadam se da će svi koji dobiju priliku na Poljudu opravdati to dobrom igrom. Hajduk je u dobrom stanju, imaju pobjede iza sebe i dobru igru u Europi. Imat će na Poljudu i dobru publiku, ali nema ljepšeg nego igrati derbi pred puno navijača. Mislim da je Dinamo tamo dobro prolazio do sada i nadam se da ćemo to nastaviti.

Kranjčar još nikad nije slavio na Poljudu kao trener Dinama...

– Nisam još dobio utakmicu na Poljudu kao trener Dinama, ali jesam kao trener Zagreba. Igraju Dinamo i Hajduk, a ne treneri. Mi moramo pripremiti igrače i motivirati ih maksimalno. Sigurno da će me veseliti ako bude dobar rezultat, ali ne razmišljam tako osobno o tome. Razmišljam o igri i momčadskom duhu koji trebam stvoriti i bit ćemo u tome sve bolji i bolji.

Otkrio je i ponešto o sastavu.

– Rog i Ćorić bit će u početnom sastavu. Lijevi bek bit će Matel, a u obrani Benković i Sigali. Schildenfeld se vratio nakon ozljede, dok Stojanović ima upalu umnjaka, što se čini kao mali problem, ali može nam poremetiti planove. Ipak, računam na to da će krenuti od početka. Jonas i Antolić će igrati od prve minute, a konačni ćemo sastav imati prije utakmice.

Marijan Pušnik zasad radi odličan posao na klupi Hajduka, u prvenstvu su maksimalni, a Splićani su prošli već dvije prepreke u Europi.

– Pušnik je u kratkom periodu napravio fantastičnu atmosferu i dobru organizaciju igre Hajduka. Hoće li biti uspješni protiv nas, vidjet ćemo sutra, ali radi se o treneru s iskustvom koji je sigurno s razlogom angažiran. 

Komentara 16

DU
Deleted user
19:02 09.08.2016.

Zanima me,hoće li Torcida bacati banane i hukati,kao što su redovno radili dinamovcima i nazivali ih majmunima ,teroristima i legijom stranaca jer sve to sada mogu primjeniti na svojim igračima ako su principijelni. Hoće li pogrdno prozivati HNS jer jee dopusti veliki broj stranih nogometaša u HNL-u? Neće,jer sad im sve odgovara,čak i suci,sve dok ne izgube prvu utakmicu,a onda po starom.A to će biti već prekosutra!!!

SO
sonce
15:50 09.08.2016.

Neka pobijedi bolji i spretniji, a to se zna.

DU
Deleted user
23:42 09.08.2016.

Kako god da završilo Dinamo je nakon ovih godina od Hajduka napravio cirkus. Toliko kompleksa nabijenih mliječnoj zadruzi iz Splita se nikada neće zaboraviti ......zato apel prema najtrofejnijem i najvećem Dinamu.....hendikepom rastjerajte recepcioere sa poljudske rugobice. Ok nakon relnosti sad moja prognoza .....čuvaju se jedni i drugi i završava nerješeno. Nas Dinamovce cirkus ne interesira previše treba se čuvati za veće utakmice,a ovi crkusanti sa x-om nastavljaju euforiju hehe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije