Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

Kod fontana bacaju europski, svjetski i olimpijski prvak

30.08.2018.
u 07:00

– Hanžek mi je zadnje natjecanje ove sezone. Pokušat ću ostaviti što bolji plasman – istaknuo je Žunić

Kao uvod u 68. atletski memorijal Boris Hanžeković bit će Memorijal Ivan Ivančić u bacanju kugle koji će se održati dan prije, 3. rujna, pokraj zagrebačkih fontana. Poznata je i privremena startna lista iz koje se može zaključiti da u Zagreb dolaze najbolji svjetski bacači. Na jednom mjestu okupit će se aktualni europski (Michal Haratyk), svjetski (Tom Walsh) i olimpijski prvak (Ryan Crouser). Skoro da i nema kuglaša na startnoj listi koji nešto znači na svjetskoj mapi. Osim trojice spomenutih prvi će put u Zagrebu nastupiti Nijemac David Storl, dvostruki svjetski prvak. U takvoj konkurenciji Hrvatska će imati jake adute u Stipi Žuniću, osvajaču brončane medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Londonu, te Filipu Mihaljeviću, koji je godinu prije iznenadio svijet broncom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.

Zanimljivo je da će svi bacači doći u Zagreb izravno iz Züricha gdje će danas nastupiti na finalnom mitingu Dijamantne lige. Kuglači su ove sezone u Dijamantnoj ligi imali četiri mitinga – Eugene, Oslo, Lausanne i Monaco. Po dvije pobjede imaju Walsh i Crouser s time da je Novozelanđanin u ukupnom redoslijedu bodova bio bolji (25:23). Na postolju su još bili Haratyk (drugi i treći), Romani (drugi i dvaput treći) te Hill (drugi i treći). Na jednom mitingu sudjelovao je i naš Stipe Žunić. Bilo je to u Lausannei gdje je osvojio osmo mjesto što mu je donijelo jedini bod ove sezone u ovom natjecanju.

– Hanžek mi je zadnje natjecanje ove sezone. Pokušat ću ostaviti što bolji plasman – istaknuo je Žunić koji je na Europskom prvenstvu u Berlinu osvojio sedmo mjesto. 

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije