Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tekvondo

Klub "zatrpali" medaljama

'kick4_ve2_sla_171209'
'Photoshop'
17.12.2009.
u 17:43

U brodskom borilačkom centru Kick zbrajaju hvalevrijedna rezultatska postignuća u godini na izmaku. Iako su tijekom proteklih 12 mjeseci sudjelovali na 25 turnira na kojima su osvojili više od 80 odličja i tri pehara, kao svoj najveći uspjeh ipak doživljavaju otvorenje novoga trenažnog prostora u Zrinskoj ulici.

Zajedno i djeca i roditelji

U novome centru na stotinjak kvadrata suvremeno opremljenog prostora mogu vježbati Brođani svih generacija.

– Osim te-kvon-do igraonice za najmlađe, u centru imamo i vježbaonicu za roditelje, tako da možemo istodobno raditi zanimljive i specifične programe za roditelje i njihovu djecu. Ponosni smo što je već stasala i prva generacija naših osnovnoškolaca koji su s vježbanjem krenuli još kao trogodišnjaci, a za nekoliko će mjeseci polagati ispite za crno-crvene pojaseve – kaže voditelj borilačkog centra Kick Denis Tomašević.

Aktivnosti mladih brodskih tekvondaša u mnogim elementima nadilaze sportske okvire. Pedesetak najmlađih kikača i kikačica te njihovih roditelja proteklih je dana tako bilo uključeno i u obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti, gdje su sudjelovali u radionicama o zdravoj prehrani te korisnim učincima redovite tjelovježbe.

U svom, blagdanski okićenom centru na prigodan su način obilježili i Svetog Nikolu, a već su napisali i punu vreću pisama za Djeda Mraza. Prije odlaska na zasluženi zimski odmor, njihove će mogućnosti biti još jednom testirane na prvom božićnom Kikač kupu koji će se u nedjelju, 20. prosinca održati u Brodu.

Prvi put pred ispitivača

Na turnir su pozvani i gosti iz dvaju zagrebačkih klubova koji će domaćinima pokazati svoju vještinu, znanje i umijeće i za to, naravno, biti nagrađeni.

– Kupu će prethoditi božićno polaganje ispita za učenička zvanja, a najuspješnijim kandidatima diplome će podijeliti velemajstor Nikola Pečko, koji će potom održati i poučno predavanje o tekvondou i borilačkim vještinama – ističe Tomašević, koji će tom prigodom obilježiti i svojih 25 godina aktivnoga sportskog djelovanja.

Među pedesetak aktivnih polaznika Centra svojim umijećem i vještinom osobito se ističu Marko Zeba, Alen Pecikozić, Tin Jukić i Karla Bubalo. Osim što su uporni u vježbanju, najdarovitiji predstavnici prve generacije kikača dokazali su se i kao uspješni sportaši, odradivši već čitav niz natjecanja na kojima su osvojili pregršt odličja. Za razliku od Marka (8), koji se odlikuje neviđenom predanošću i ljubavlju prema tekvondou, Alen (7) svojim robusnim izgledom i snagom utjeruje strah u kosti protivnicima, a Tin (9) je izraziti tehničar koji sve odlično pamti pa ga vršnjaci zovu "štreber". Unatoč tome što je djevojčica, Karlu (8) prvenstveno krase liderske kvalitete pa je nerijetko možete vidjeti kako asistira treneru Tomaševiću u radu s novim polaznicima. – Tekvondo za nas nije obveza, već zabava. Na treninzima se odlično provodimo i naučimo nešto novo, posebno volimo putovanja - kažu daroviti kikači.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije