Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI DANI ZA HOKEJAŠE

Kavčič: Mnoge stvari moraju se promijeniti

Hokejaška repezentacija
Pixsell
25.04.2010.
u 13:34

- Stanje klupskog hokeja osim Medveščaka vrlo je loše, neki igrači na pripreme su stigli bez treninga, ispadanje je posljedica toga – kaže izbornik.

Dan nakon poraza hrvatskih hokejaša od Južne Koreje (2:5) te ispadanja iz svjetske Divizije 1, osjećaj je još gori.

– Strašno sam tužan. No, nismo ni zaslužili ostanak, cijeli turnir igrali smo loše, nismo imali ni napad, ni obranu, ni vratara – rekao je Miroslav Brumerčik.

Treninzi u 11 sati navečer

Hrvatski izbornik, Ljubljančanin Pavle Kavčič, kaže:

– U posljednjih godinu dana reprezentacija je doživjela strelovit pad. Mnogi igrači na reprezentativne pripreme došli su sa svega nekoliko pravih treninga. Ispadanje je posljedica svega toga.

Dok je Medveščak ove sezone donio sjaj i veliki rezultat, neuspjeh reprezentacije pokazao je realnost hrvatskog hokeja. A realnost je da su Zagreb i Mladost u financijskim problemima, da igrači sve manje treniraju, da su Medveščak i Mladost igrali sporedne uloge u slovenskom prvenstvu.

– Ključna je stvar da klubovi profunkcioniraju, da se ozbiljno igra i trenira. Jer u pet tjedana reprezentativnih priprema ne može se vratiti sve propušteno tijekom godine. Moraju se promijeniti i neke osnovne stvari, poput toga da juniorske momčadi treniraju u 11 sati navečer. To je nedopustivo za milijunski grad poput Zagreba – smatra Kavčič.

Slovenski trener još ne zna hoće li ostati na klupi hrvatske reprezentacije.

– Imam još motiva, no jedino ako će postojati pravi program i ako bude jamstava da će se on provesti – rekao je Kavčič te zaključio:

Još bez Prpića, Sertića...

– Situacija je jako teška, no ne preostaje nam ništa nego skupiti glave i već sljedeće godine izboriti povratak u Diviziju 1.

Hrvatska će protivnike doznati nakon današnjeg raspleta utakmica Svjetskog prvenstva Divizije 1B koje se igra u Nizozemskoj.

Prva, ujedno i bolja varijanta, jest da budemo u skupini s Australijom, Belgijom, Novim Zelandom, Meksikom i Sjevernom Korejom, a druga da nam suparnici budu Rumunjska, Island, Bugarska, Kina i Irska.

Povratak će reprezentacija tražiti bez pojačanja iz Medveščaka. Naime, hrvatski Kanađani Joel i Mike Prpić, John Hečimović i Andy Sertić za Hrvatsku će moći igrati tek na SP-u za dvije godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije