Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog posebnih zasluga

Jusuf Nurkić dobio hrvatsku domovnicu: Isto je učinila bosanskohercegovačka nogometna legenda

NBA: Portland Trail Blazers at Dallas Mavericks
Foto: Jerome Miron/REUTERS
1/3
10.08.2023.
u 19:31

U Hrvatskoj je živio od 2012. do 2014. godine dok je igrao za Cedevitu i Zadar. Odlazak Jusufa Nurkića na američke parkete nije značio njegov oproštaj od Hrvatske. Ove godine organizirao je veliko vjenčanje u Dubrovniku

Bosanskohercegovačka košarkaška zvijezda, Jusuf Nurkić, dobio je hrvatsku domovnicu. Nurkić trenutno igra za Portland Trail Blazerse, a u hrvatskoj je živio od 2012. do 2014. godine.

U tome je periodu igrao za Cedevitu i Zadar, a domovnicu je zatražio na temelju posebnih zasluga, piše Klix.ba. Isto tako je prije dvije godine hrvatsku domovnicu dobio i bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko.

VEZANI ČLANCI:

Odlazak Nurkića iz Cedevite nije značio i njegov oproštaj od Hrvatske. Zadru je poklonio košarkaško igralište u čast Krešimira Ćosića, a nedavno se vjenčao u Dubrovniku.

VIDEO Sedmorica izbodenih Boysa nemaju liječničku pomoć. Uhićeni nisu dobili odvjetnika

 

Komentara 5

GR
Greben
22:56 10.08.2023.

boom - o cemu ti? Rijec je o Jusufu i Edinu koji su zaslugom dobili hrvatske domovnice! Osobno im zelim dobrodoslicu uz znak obostrane zahvalnosti!

Avatar Gradskodete
Gradskodete
20:31 14.08.2023.

i zasto je ovaj panj dobio EU pasos? Cime je to zaduzio lijepu vasu? Vidim da je igrao godinu dvije kod vas, i to je sve sto ima veze sa vama.

BO
boom
20:49 10.08.2023.

Bosnjaci dobivaju hrvatsko državljanstvo, a Hrvati u BiH diskriminarni na svim razinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije