Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK POSAO

Nurkićeva odšteta je najveća još od vremena Tonija Kukoča

Jusuf Nurkić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
29.06.2014.
u 10:30

U Denveru su zatečeni činjenicom da je netko sa samo pet godina igranja organizirane košarke stigao do NBA lige.

Košarkaški klub Cedevita u svojoj je kratkoj povijesti imao nekolicinu igrača koji su imali iskustvo igranja u NBA ligi, no Jusuf Nurkić je prvi je igrač kojeg je najnoviji prvak Hrvatske proizveo za NBA ligu.

Slijedi dogovor oko otkupa

Uvjerivši se da se njegove osobine sviđaju NBA skautima (snaga, pokretljivost, žustrina) ali i da bi bio drugi centar među kandidatima, Nurkić je odlučio izaći na NBA draft već ove godine. Na koncu je Juka postao 16. pick vrlo rodne 2014. što će spominjati do kraja njegove karijere.

Još i prije drafta, Nurkić je izjavio da odmah želi u NBA ligu. Na taj način je pričao i na presici u Denveru, dan nakon drafta pa mu sada preostaje samo da se on i Nuggetsi s Cedevitom dogovore oko otkupa. Na tu temu Cedevitin direktor Novosel kazao je:

- U ugovoru stoji da je odšteta za izlaz 2015. godine milijun eura. Za ovo ljeto Nurkić uopće nema izlaz iz ugovora, no mi smo mu voljni izaći u susret, ali pod nešto drugačijim uvjetima.

A ti uvjeti su, navodno, 1,3 milijuna eura što je najveća odšteta za igrača nekog hrvatskog kluba još od vremena Kukočeva prelaska u Benetton. S obzirom da NBA klubovi smiju platiti samo 650.000 USD što je oko 480.000 eura to pak znači da bi razliku od 820.000 eura Nurkić trebao platiti sam. No, Juka nikad nije bio težak na novcu, kad se zove runda on je često taj koji plaća, i kao mladić koji slijedi svoj san on je zacijelo spreman i na to.

Nurkića je pronašao Aco

Uostalom, on će u konačnici zaraditi više u NBA nego da je do isteka ugovora (2017.) ostao u Cedeviti.

A dovođenje Jusufa Nurkića i produženje ugovora do 2017. najbolji su Cedevitini potezi dosad. Za Nurkića im je signalizirao Aco Petrović, još dok je Dražen Anzulović bio prvi trener.

Na koncu, čini se da je Juka vrlo brzo šarmirao i ljude iz Denvera gdje je, već na prvoj presici, nasmijavao novinare.

- Prvi put sam u SAD-u. Molim vas pitajte jednostavna pitanja.

- Koja vam je najdraža hrana?

- Pa bosanska, iz mamine kuhinje.

Tako je izgledala prva konverzacija s novinarima koji prate Nuggetse u čemu mu je, iz prvog reda, pomagao i suigrač iz Cedevite Suton. Mnogi su ostali zapanjeni odgovorom na pitanje koliko se dugo bavi košarkom.

- Negdje oko pet godina.

- To je ludo - kazao je njegov kolega s drafta Gary Harris.

- Znam, no i ja sam lud.

>> Cedevitaš Nurkić i cibos Šarić ostaju na NBA draftu

Komentara 1

KA
kajinx
12:05 29.06.2014.

Sad ste me zbunili, da li je Jurkić ili Nurkić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije