Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ronaldo slavi 30. rođendan

Ime je dobio po Reaganu, učitelja 
je tukao stolcem, 
a nogomet igrao 
s utezima

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates his third goal against Celta Vigo during their Spanish First Division soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid December 6, 2014.  REUTERS/Andrea Comas (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
Foto: Reuters/PIXSELL
05.02.2015.
u 16:12

Učiteljica mu je rekla: "Pusti loptu, neće ti donijeti novac"

Bila je 1996. godina, učiteljica na Madeiri tada 11-godišnjem Cristianu Ronaldu ljutito je rekla: "Dosta je izostanaka iz škole, nogomet ti nikada neće donijeti kruha u životu". Srećom po nogometne zaljubljenike diljem svijeta, gospođa je jako pogriješila, jer mali Ronaldo bio je predodređen za uspjeh. Bio je siromašno dijete iz radničke obitelji, a nogomet je vidio kao spas iz bijede. I zato je po cijele dane napucavao nogometnu loptu i činio sve da uspije.

Nikada ne pije alkohol

Ime je Ronaldo dobio po bivšem američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu, kojeg je obožavao Cristianov otac Jose Dinis. Danas Ronaldo slavi 30. rođendan, no bez oca, koji je umro još 2005. godine zbog alkoholizma. I to je razlog što Cristiano baš nikada ne pije alkohol.

– Žao mi je što više nije živ, oduvijek je obožavao nogomet i sada bi uživao u svemu što sam postigao – rekao je Portugalac nedavno na dodjeli Zlatne lopte.

Tko je najbolji nogometaš svijeta, Ronaldo ili Messi, dvojba je posljednjih nekoliko godina.

– Ne zavidim Messiju i uopće nisam ljubomoran na njega. Ja sam Cristiano Ronaldo i najbolji sam na svijetu, zato se nemam razloga ni s kim uspoređivati – rekao je nedavno Ronaldo i dodao:

– Cilj mi je oduvijek bio da budem najbolji na svijetu, sada mi je to i uspjelo.

Sa 16 osvojenih trofeja (devet s Manchester Unitedom te sedam s Realom) Cristiano je već sada jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti, no sve je mogao promijeniti jedan događaj iz 1997. godine, kada je Cristiano imao 12 godina.

– Svoj uspjeh dugujem prijatelju Albertu Fantrau. Igrali smo zajedno za Andorinhu, klub s Madeire, a na jednoj utakmici došli su nas gledati skauti Sportinga. Prije utakmice rekli su nam: "Dečki, tko od vas dvojice danas zabije više golova, vodimo ga u Sportingovu akademiju." Ja sam zabio prvi gol, a on drugi. Igrala se zadnja minuta, Albert je prošao suparničkog golmana, i umjesto da zabije u praznu mrežu, dodao je meni koji sam bio na drugoj stativi. Naravno, poslao sam loptu u gol i tako si osigurao preseljenje u Lisabon. Kada sam ga nakon utakmice pitao zašto je to učinio, rekao mi je: "Cristiano, ti si bolji igrač, zaslužio si to". Svi su bili u čudu, a ponajviše ja – prepričao je taj čudni događaj iz djetinjstva Cristiano.

Albert danas i dalje živi na Madeiri, u golemoj kući, a vozi Porsche. Pogađate, sve mu je to kupio zahvalni prijatelj Cristiano.

Jači i od geparda

Ronaldo je uvijek bio živo dijete, jednom je udario profesora stolcem zato što ga je navodno zadirkivao zbog madeirskog naglaska. Školu je napustio sa 14 godina.

– Škola me nije ni najmanje zanimala, jedini mi je cilj bio da postanem najbolji nogometaš svijeta – priznao je Ronaldo.

Kao tinejdžer trenirao je i driblao s utezima oko obje noge.

– Znao sam da ću, kada skinem utege, biti puno brži i eksplozivniji od drugih – objasnio je Portugalac.

A koliko je Portugalac eksplozivan pokazuje nedavno istraživanje po kojem Ronaldo pri skoku generira pet puta veću energiju od geparda! To ne čudi kada se zna podatak da za vrijeme običnog treninga u teretani podigne 23.000 kilograma, odnosno 15 težina prosječnog automobila.

– Cristiano je trenutačno najtraženiji i najskuplji igrač svijeta. Na stolu sam već imao dvije ponude klubova koji ga žele vrijedne 300 milijuna eura – otkrio je neki dan Ronaldov menadžer Jorge Mendes.

Osim što je fenomenalan nogometaš, Cristiano je i veliki čovjek. Ima humanitarnu organizaciju, nedavno je jednom dječaku platio operaciju srca i spasio mu život, a i redoviti je darivatelj krvi. To je i razlog zašto nema nijednu tetovažu na tijelu.

>>CR7 godišnje zaradi 55 mil. €, a popularniji je i od Obame

Komentara 4

GM
Gusta magla
16:53 05.02.2015.

Sta rec na ovo osim svaka cast. Velik nogometas, a jos veci covjek.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
01:58 06.02.2015.

Puno ime CR-a je Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, iako se on oficijalno predstavlja pod imenom Cristiano Ronaldo

ER
eristika
18:53 05.02.2015.

Svaka čast, to je pravo istraživačko novinarstvo! Prvi u svijetu ste otkrili da je Reganu zapravo ime bilo Kristijano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije