Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burno u bavarskoj

Ikona Bayerna tjera Manuela Neuera nakon što je branio Hrvata koji je dobio otkaz

Manuel NEUER (goalwart FC Bayern Munich) after SZ Interview in the criticism future open!.
Frank Hoermann / SVEN SIMON/DPA
06.02.2023.
u 22:48

Njemački velikan potresen je nakon što je kapetan i njemački reprezentativac izašao u javnost sa žestokim optužbama

Legenda njemačkog nogometa Lothar Matthaus (61) oštro je kritizirao vratara njemačke reprezentacije i Bayerna Manuela Neuera zbog njegovog intervjua u kojem je verbalno napao klupsko vodstvo zbog razlaza s trenerom vratara Tonijem Tapalovićem. "Manuel Neuer više nije prihvatljiv kao kapetan Bayerna," istaknuo je Matthaus u svojoj kolumni na Skyu.

"Nemarno je skijao i ozlijedio se, a potom je dao neovlašteni intervju u kojem najoštrije napada klub," dodao je bivši veznjak Bayerna.

Matthaus je istaknuo kako može "razumjeti" Neuerovo razočaranje otkazom koji je dobio Tapalovića, ali i naglašava: "Kadrovsku politiku kroji klub, a ne vratar. Suprotno vlastitim izjavama, Manuel Neuer sebe je stavio iznad kluba i nažalost to nije moguće u ovom poslu. Svatko može pokazati malo sebičnosti i smije izraziti svoje mišljenje. Ali kombinacija riskantnog skijanja, nesreće i intervjua koji koristi za napad je apsolutno zabranjeno"

21 January 2023, North Rhine-Westphalia, Cologne: Soccer: Bundesliga, 1st FC Cologne - Werder Bremen, Matchday 16, RheinEnergieStadion. Lothar Matthäus is standing in the stadium. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Rolf Vennenbernd/DPA
Foto: Rolf Vennenbernd/DPA

Izvršni direktor Bayerna Oliver Kahn također je kritizirao kapetana Neuera zbog njegovih izjava u razgovoru za "Suddeutsche Zeitung", koji je izašao i na portalu "The Athletic".

"Ono što je Manuel rekao u dijelovima ova dva intervjua ne odgovara niti njemu kao kapetanu niti vrijednostima Bayerna. Osim toga, njegove izjave su nepravodobne jer su pred nama vrlo važne utakmice", rekao je Kahn u petak navečer na upit tiskovne agencije DPA.

Tapalović je otpušten prošlog mjeseca nakon što je Bayernov trener Julian Nagelsmann otkrio kako je igračima otkrivao interne razgovore. Neuer je izrazio razočaranje takvim potezom kluba.

"On nije radio samo za mene jedanaest i pol godina, nego za sve. Osjećao sam se kao da su mi iščupali srce, to je bila najluđa stvar koju sam doživio u karijeri," rekao je Neuer.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije