Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVICARSKA Veliko zanimanje za pripreme najjače svjetske momčadi

I vrhovi brežuljaka u brazilskim bojama

sp-svis-txt.jpg
import
22.05.2006.
u 17:35

Brazilska nogometna reprezentacija, prvi favorit SP-a i prvi suparnik Hrvatske u Njemačkoj, jučer se okupila na svježem zraku švicarskih brda, u mjestašcu Weggisu nedaleko od Luzerna. Već danima cijela Švicarska bruji o dolasku svjetskih prvaka i tu regiju zahvatilo je potpuno ludilo; sva mjesta okićena su brazilskim zastavama, čak su i vrhovi brežuljaka obojeni u zeleno-žuto-plavo, a hoteli su odavno prebukirani. Za pripreme Brazilaca akreditirano je čak 800 novinara.

Izbornik Carlos Alberto Parreira ovaj put nije imao milosti prema zvijezdama i ustrajao je na tome da sva 23 nogometaša s popisa u ponedjeljak dođu u Švicarsku. Edmilson i Ronaldinho, kojima je sezona trajala najduže, mogu se odmarati i ovdje, tvrdi Parreira.

Uložili milijun CHF
Švicarci su svjetskim prvacima ponudili izbor od čak 40 hotela sa pet zvjezdica, a pobjednik tog natječaja je hotel Panorama Park u Weggisu, mjestu od oko 3500 stanovnika. Posebno za tu priliku, vlasnici sportskog centra u Willisauu uložili su čak milijun švicarskih franaka u njegovo uređenje, a uz ostalo promijenili su kompletan travnjak na igralištu na kojem će trčati najskuplje noge svijeta.

Kapacitet toga zdanja je12.000 gledatelja, a ono je rasprodano za sve dane boravka Brazilaca. Ulaznice stoje 20 CHF ili 13 eura. Također, rasprodan je i stadion u Luzernu na kojem će svjetski prvaci ovaj vikenda igrati utakmicu s lokalnom selekcijom. Kakav tretman Brazilci imaju u Švicarskoj svjedoči i podatak da je iz njihova susjedstva iseljena svinjogojska farma s 300 svinja kako bi Ronaldinho i društvo vježbali na čistom zraku.

Zavist Nijemaca
Brazilci su u Švicarskoj izazvali zavist njemačkih reprezentativaca, koje nakon dolaska u Ženevu nije dočekao nitko, čak nisu dobili ni policijsku pratnju.

Parreira će prvih nekoliko dana raditi na osvježavanju momčadi, a prva ozbiljnija provjera Brazilcima će biti susret s Novim Zelandom 4. lipnja u Ženevi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije