Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

U školske sportske dvorane mogu samo seniori, nažalost ne i mlađi uzrasti

U slučaju nedovoljnog kapaciteta određene dvorane za sve zainteresirane korisnike iz sustava natjecateljskog sporta prednost će imati prvoligaški klubovi odnosno oni iz najvišeg ranga natjecanja
18. rujna 2020. u 12:08 0 komentara 697 prikaza
Hrvatski zavod za javno zdravstvo
Foto: Duško jaramaz/Pixsell

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je, od sportaša s nestrpljenjem isčekivane, uvjete korištenja školskih sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika a to su velikim dijelom sportski klubovi iz svih mogućih dvoranskih sportova, ekipnih loptačkih sportova, pojedinačnih borilačkih sportova, badmintona i slično...

Gabriela Sabatini PROSLAVILA 50. ROĐENDAN Pogledajte kako danas izgleda ljepotica za kojom su milijuni uzdisali 80-ih i 90-ih godina

- Korištenje školskih sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika može se organizirati samo tijekom vremena kad učenici nisu u školi (vikend i večernji termini nakon završetka nastavnog dana) s vremenskim odmakom koji će omogućiti da ne dolazi do susretanja vanjskih korisnika s učenicima i djelatnicima škole. Primjerice, uz jedan sat pauze između nastave i treninga.

U preporukama za treninge ili pripremne utakmice u zatvorenim sportskim objektima se kaže:

- Vanjski korisnici u objekt ulaze kada nisu prisutni učenici i djelatnici škole. Kontakt vanjskih korisnika s osobljem škole koje brine o korištenju školske sportske dvorane, ako se ne može izbjeći, skraćuje se na minimalno trajanje te provodi uz dosljednjo održavanje distance od dva metra i korištenje maske za sve osobe. Sve osobe nose masku cijelo vrijeme boravka u prostorijama škole osim kada to nije moguće zbog naravi sportske aktivnosti.

Da su "zeleno svjetlo" za treniranje u školskim sportskim dvoranama zasad dobili samo sportaši seniori može se pročitati iz sljedeće upute:

- U školskim sportskim dvoranama ne može se organizirati trening na kojem bi zajedno trenirali učenici iz različitih razrednih odjela ili učenici zajedno s drugim osobama, dok su treninzi za seniore mogući. Kod treninga učenika, zajedno mogu trenirati učenici iz istog razrednog odjela.

Prije i poslije korištenja dvorane od strane vanjskog korisnika morat će biti zadovoljene sve propisane higijenske mjere:

- Prostor treba očistiti i dezinficirati, a dezinficiraju se češće dodirivane površine i predmeti koji se zajednički koriste, sukladno uputama HZJZ-a prije i nakon korištenja prostora od strane vanjskih koriniska. Troškove čišćenja i dezinfekcije prostora nakon korištenja dvorane snosi vanjski korisnik, odnosno prema dogovoru s osnivačem.

Georgina Rodriguez PRETJERALA Ronaldova Georgina htjela biti seksi, ali svi joj se smiju zbog jednog detalja

Drugim riječima, ukoliko onaj koji im dvoranu iznajmljuje ne pristane sam to platiti, klubovi su ti koji će morati snositi te troškove higijenskih mjera nakon njihova treninga ili utakmice.

Da bi neki klub u nekom gradu mogao koristiti dvoranu koju je i prije koristio s time mora biti suglasan lokalni stožer Civilne zaštite i osnivač (a to su obično lokalne zajednice i županije) kako bi se osiguralo provođenje protuepidemijskih mjera i korištenje dvorana prema prioritetima. Jer u slučaju nedovoljnog kapaciteta školskih sportskih dvorana za sve zainteresirane korisnike prednost će imati prvoligaški klubovi odnosno oni iz najvišeg ranga natjecanja.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.