Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2012.

Hrvatska potvrđena kao nositelj

Slaven Bilić
Marko Lukunić
19.11.2009.
u 20:47

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će među devet nositelja u prvom bubnju ždrijeba kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo 2012. godine.

Europska nogometna federacija (Uefa) objavila je u četvrtak konačnu ljestvicu reprezentacija prema koeficijentu koji se računa na temelju nekoliko posljednjih velikih natjecanja i kvalifikacijskih ciklusa za njih.

Točnije, s 20 posto vrijednosti u konačni su zbroj uzeti rezultati kvalifikacija i Svjetskog prvenstva 2006., 40 posto su nosile kvalifikacije i Europsko prvenstvo 2008., a isti je postotak otpao i na posljednji kvalifikacijski ciklus, ovaj netom završeni za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010.

Hrvatska je prema takvoj kalkulaciji zauzela šesto mjesto, ponajviše zahvaljujući dobrom nastupu na lanjskom Euru u Austriji i Švicarskoj. To znači da će Bilićevi izabranici biti u najjačem bubnju ždrijeba 7. veljače iduće godine u Varšavi.

Poljska i Ukrajina su kao domaćini izborili izravan plasman, a preostale reprezentacije (51) bit će raspoređene u šest skupina s po šest momčadi i tri skupine s po pet momčadi. Prema renkingu su najbolji branitelji naslova europskih prvaka, Španjolci.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
10:40 20.11.2009.

Patriot, ti nisi normalan.Pa moze Engleska i Hrvatska igrati zajedno.Nosioci grupa-tukac jedan

DU
Deleted user
10:43 20.11.2009.

ostalo mi jedno NE. NE MOGU igrati nosioci grupa jedni protiv drugih.Iako bi dosli u baraz UEFA bi se pobrinula da nosioci dobijhu neku slabiju ekipu koja cudom i znanjem dodje do baraza. Francusko govno Platini ce to srediti

FC
fcod
10:58 20.11.2009.

Ja bih najrađe da dobijemo i Srbiju i Bosnu i Sloveniju u grupi pa da im potkrešemo malo krila! Sad su se raskokodakali jer se mi jednom nismo kvalificirali na SP, a oni i kad se jesu onda tamo nikad ništa nisu učinili. Srbiju na SP pamtima samo po sjajnim utakmicama Argentine i Nizozemske, a Sloveniju ama baš ni po čemu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije